Viedenčania myslia na svojich partnerov aj počas Valentína

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:32 • 2 min
Viedenčania myslia na svojich partnerov aj počas Valentína

Viedenčania myslia na svojich partnerov aj počas Valentína - Pre ženy Takmer polovica Viedenčanov (45 percent) obdaruje svojich najmilších na sviatok sv. Valentína.

slovakia

left justify in out

imgTakmer polovica Viedenčanov (45 percent) obdaruje svojich najmilších na sviatok sv. Valentína. To je výsledok najnovšieho spotrebiteľského prieskum Viedenskej hospodárskej komory. Podľa prezidentky komory Brigitte Jankovej prinesie tohtoročný Valentín zisk okolo 21 miliónov eur. Na 300 viedenských floristov a kvetinárstiev očakáva najziskovejší deň roka.

76 percent Viedenčanov, ktorí žijú v partnerskom zväzku, sa môže tešiť na valentínsky darček od svojho partnera. Na valentínske darčeky minú podľa prieskumu Viedenčania v priemere okolo 35 eur, o jedno euro viac ako pred rokom. Takmer 15 percent Viedenčanov chce za darček zaplatiť viac ako 70 eur. 

Až 51 percent viedenských mužov sa chystá obdariť na Valentína svoje partnerky, oproti 39 percentám žien. Viedenské ženy zas podľa prieskumu chcú na deň zamilovaných prekvapiť darčekom predovšetkým svoje deti a priateľov. 

Najobľúbenejším valentínskym darčekom nielen v rakúskej metropole sú kvety. Popri tradičných červených ružiach sú čoraz viac obľúbené aj jarné kvety ako tulipány, narcisy, primule a hyacinty. Trendom sú tento rok výrazné farby kvetov od oranžovej až po fialovú. 

Podľa prieskumu 73 percent darcov chce svojich najbližších obdariť kvetmi. 32 percent dotazovaných Viedenčanov kúpi na deň zamilovaných čokoládu a iné sladkosti, 10 percent pozve svojich najmilších na slávnostnejšiu večeru, výlet alebo na kultúru. Takmer 8 percent chce podarovať parfém, šperk alebo nejaký módny artikel. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona