Viedeň varovala verejnosť pred víkendovými horúčavami

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 19:09 • 2 min
Viedeň varovala verejnosť pred víkendovými horúčavami

VIEDEŇ - Pred horúčavami, ktoré na víkendové dni predpovedajú meteorológovia aj pre rakúske hlavné mesto Viedeň, varovali dnes tamojšie zdravotnícke úrady.

slovakia

left justify in out

Predovšetkým skôr narodeným, chronicky chorým, na pomoc odkázaným ľuďom a malým deťom odporúčajú nezdržiavať sa na slnku a konzumovať mnoho tekutín, najmenej dva-tri litre denne, pri fyzickej námahe viac. Konzumenti by sa však mali vyhnúť sladeným nápojom, nápojom obsahujúcim kofeín, ako aj alkoholickým nápojom. Mastné jedlá alebo sladkosti zaťažujú kardiovaskulárny systém, uvádza sa v upozornení verejnosti. Prednosť by mala dostať ľahká strava, a to v malých porciách.
     

Za dôležité považujú odborníci chrániť hlavu, ako aj obytné priestory pred priamym slnečným žiarením. Vzhľadom na fakt, že aj motorové vozidlá sa v takomto počasí môžu stať horúcou pascou, by vS nich nemali zostávať dojčatá, malé deti, ale ani domáce zvieratá, a to ani na niekoľko minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies