Viedeň bude 24. septembra dejiskom summitu o migrácii

NETKY.SK • 13 September 2016, 09:23 • 2 min
Viedeň bude 24. septembra dejiskom summitu o migrácii

VIEDEŇ - Viedeň bude 24. septembra - z iniciatívy rakúskeho kancelára Christiana Kerna - dejiskom vrcholnej schôdzky o migračnej kríze.

slovakia

left justify in out

Podľa slov šéfa rakúskej spolkovej vlády - počas jeho dnešnej návštevy Slovinska v Ľubľane - by účastníci schôdzky mali diskutovať o koncepciách ochrany schengenskej hranice.

 

"V tejto oblasti nepotrebujeme slová, ale celkom konkrétne činy," zdôraznil rakúsky predstaviteľ, ktorý naznačil, že práce na nových hraničných bariérach v rámci Schengenu nepovažuje za najlepšie riešenie.

 

Christian Kern pozval na stretnutie vo Viedni nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, ako aj kolegov z Albánska, Bulharska, Chorvátska, Macedónska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Srbska, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Podľa jeho slov by prvým cieľom mala byť ochrana vonkajších hraníc únie spoločnými silami.

 

Obsahovo by však stretnutie vo Viedni malo poslúžiť aj ako fórum na prediskutovanie aspektov vracania migrantov do tretích krajín, ale aj zriadenia jednotného európskeho azylového systému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies