Viedeň ako možné miesto summitu Putin-Trump potvrdil aj Peskov

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 12:59 • 2 min
Viedeň ako možné miesto summitu Putin-Trump potvrdil aj Peskov

ČCHING-TAO - Viedeň je jedno z miest, o ktorých sa hovorí v súvislosti s konaním summitu prezidentov Ruska a USA - Vladimira Putina a Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v sobotou hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, konečné rozhodnutie však ešte nepadlo.

 

Dodal, že prezidenti o vyhliadkach i možných miestach konania summitu - vrátane Viedne - hovorili telefonicky ešte v marci.

 

Správu o tom, že Putin požiadal rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza, aby zorganizoval jeho schôdzku s Trumpom, zverejnil s odvolaním sa na vysokopostavený európsky zdroj v piatok denník Wall Street Journal (WSJ) s tým, že schôdzka by sa konala toto leto vo Viedni.

 

WSJ napísal, že Putin požiadal Kurza o usporiadanie schôdzky s Trumpom počas svojej utorkovej oficiálnej návštevy vo Viedni.

 

"Nič konkrétneho sa nateraz nedohodlo a nie sú vedené ani žiadne konkrétne rozhovory," povedal v sobotu novinárom Peskov, ktorý sprevádza Putina na regionálnom summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) v čínskom meste Čching-tao.

 

Potvrdil, že o summite sa hovorilo aj v uplynulom týždni počas Putinovho stretnutia s rakúskym kancelárom Kurzom. Upozornil však, že najskôr sa musia dohodnúť samotné Rusko a USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies