Viedeň má nový riečny prístav, Bratislava informačné centrum

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:00 • 2 min
Viedeň má nový riečny prístav, Bratislava informačné centrum

Viedeň má nový riečny prístav, Bratislava informačné centrum

slovakia

left justify in out

img

Nový riečny prístav Wien City, ktorý je zároveň domovskou stanicou katamaránu Twin City Liner, dnes otvorili primátor Viedne Michael Häupl a primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. Primátori oboch hlavných miest zároveň verejnosti sprístupnili nové informačné centrum Bratislavy - Gate to Bratislava.
"Otvorenie tohto centra v srdci Viedne pokladáme za výbornú vec, táto brána do Bratislavy je niečo výnimočné, sme tak konfrontovaní s kultúrou našich susedov, našich priateľov, a to má niečo do seba. Všetkých Viedenčanov týmto pozývam navštíviť Bratislavu," uviedol pre TASR Häupl s tým, že blízkosť oboch miest tu vždy bola, ale do roku  1989 bola medzi metropolami železná opona, ktorá rozdeľovala celú Európu. "Železná opona padla a radi by sme ju nechali padnúť aj v našich srdciach," dodal primátor Viedne s tým, že spolupráca Viedne a Bratislavy je klasickým príkladom toho, ako susedia môžu žiť, spolupracovať a byť priateľmi.
Riečny prístav na Dunajskom kanáli bol vybudovaný v rokoch 2008 až 2010. Multifunkčné centrum poskytuje prístrešie nielen lodiam plávajúcim kanálom, ale aj gastronomickému servisu Motto am Fluss a informačnému centru Bratislavy Gate to Bratislava. "Veľmi ochotne a rýchlo rakúska strana prejavila záujem o takúto spoluprácu. Nachádzame sa na mieste, ktoré je visutým pracoviskom Bratislavy, je to prezentačný stánok, Bratislava sa môže prezentovať aj veľkým nápisom na celej tejto budove vo Viedni," povedal pre TASR primátor Ďurkovský s tým, že už bude záležať len na servise nového informačného centra, aby obraz o Slovensku a Bratislave vytvoril čo najlepšie.
Gate to Bratislava - nové informačné centrum Bratislavy je prvé zahraničné pracovisko svojho druhu, ktoré hlavné mesto Slovenska má z hľadiska svojej prezentácie. Nachádza sa na hlavnej palube nového riečneho prístavu vo Viedni. Hlavné mesto tu bude poskytovať turistom bezplatné propagačné materiály, ponúkať a predávať vstupenky na kultúrne podujatia v Bratislave, organizovať pravidelné kultúrno-spoločenské podujatia, diskusie a najmä denne poskytovať cestujúcim užitočné informácie a typy pred ich návštevou Bratislavy a Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies