VIDEO Zverejnili trailer snímky Pirko

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 14:13 • 2 min
VIDEO Zverejnili trailer snímky Pirko

BRATISLAVA - Tvorcovia slovenskej drámy Pirko zverejnili jej oficiálny trailer. Snímka v hlavnej úlohe s herečkou Dominikou Zeleníkovou predstaví príbeh Martiny alias Šakiry, ktorá vyrástla v detskom domove. Po dovŕšení osemnástich rokov odchádza do veľkého mesta, za svojou láskou - Romanom. Tam ju však čaká pád na dno a ona bude bojovať o svoju šancu na šťastie.

slovakia

left justify in out

Projekt vznikol pod režisérskou taktovkou slovensko-českej dvojice Lucie a Petra Klein-Svobodovcov, pričom sa menovaná filmárka postarala aj o scenár. Pri tvorbe sa inšpirovali skutočnými osudmi zneužívaných dievčat. Snímku nakrúcali vlani v období od septembra do novembra na Slovensku aj v Českej republike. 

 

Tvorcovia chceli spracovaním projektu vzdať hold americkej kinematografii sedemdesiatych rokov minulého storočia, a tak ho nakrúcali na sférické sklá vo formáte cinemascope. Pod snímku sa podpísali tiež dramaturg Marek Epstein, kameraman Asen Šopov či Ľubica Malachovská-Čekovská, ktorá sa postarala o hudbu.


Spolu s Dominikou Zeleníkovou si vo filme zahrali aj Bolek Polívka či Lucia Klein-Svoboda. V snímke sa predstavilo aj veľa nehercov. Pirko sa do slovenských kín dostane 6. októbra.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies