VIDEO Zverejnili trailer prequelu Harryho Pottera

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:14 • 2 min
VIDEO Zverejnili trailer prequelu Harryho Pottera

LONDÝN - Spoločnosť Warner Bros. zverejnila prostredníctvom služby YouTube trailer prequelu Harryho Pottera s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them.

slovakia

left justify in out

V krátkej upútavke môžu fanúšikovia a fanúšičky filmovej série z pera britskej spisovateľky J. K. Rowling, vidieť hlavného hrdinu snímky Newta Scamandera, ktorého stvárnil 33-ročný Eddie Redmayne. Už v úvode pritom zaznie zaklínadlo Lumos Maxima, známe všetkým obdivovateľom čarodejníckeho príbehu.

 

Dej filmovej novinky sa bude odohrávať v 20. rokoch minulého storočia v New Yorku. Spomínaný rodák z Londýna si zahral autora učebnice, ktorú používal čarodejník Harry Potter v rovnomennej knižnej a filmovej sérii. V traileri sa tiež predstavila Američanka Katherine Waterston ako čarodejnica Porpentina Goldstein či rodák z Brooklynu Dan Fogler, ktorý stvárnil Jacoba Kowalskeho. Herecké obsadenie dopĺňajú napríklad Colin Farrell, Alison Sudol, Jon Voight, Gemma Chan, Ron Perlman, Samantha Morton, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove či Ezra Miller. Novinku začali nakrúcať tento rok v auguste v Leavesden Studios neďaleko Londýna. Jediné zábery, ktoré nebudú pochádzať z filmových štúdií, mali podľa plánu vzniknúť v Liverpoole.

 

 

Snímka vznikne na motívy knihy spomínanej autorky J. K. Rowling. Spisovateľka sa zároveň postarala aj o scenár. Dielo Fantastic Beasts and Where to Find Them vydala Rowling v roku 2001 a na Slovensku sa dostalo na trh pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt. Filmové spracovanie bude mať tri časti. Uvedený prvý diel má americkú premiéru naplánovanú na 18. novembra 2016, zvyšné dve snímky by sa mali dostať do kín v rokoch 2018 a 2020. Na produkcii spolupracujú David Heyman, Steve Kloves, Lionel Wigram i Rowling. Réžiu má na starosti David Yates, ktorý nakrútil aj posledné štyri filmy o Potterovi.

 

Filmová séria o Harrym Potterovi pozostáva z ôsmich snímok - Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). V titulnej úlohe sa predstavil Daniel Radcliffe, po boku ktorého si zahrali napríklad aj Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies