VIDEO Zverejnili prvý oficiálny trailer historického seriálu The Crown

NETKY.SK • 28 September 2016, 15:13 • 2 min
VIDEO Zverejnili prvý oficiálny trailer historického seriálu The Crown

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Netflix zverejnila prvý oficiálny trailer historického seriálu The Crown. Ten bude zobrazovať posledné roky britskej kráľovnej Alžbety II. ako princeznej a jej prvé roky na tróne, vrátane svadby s princom Filipom či jej vzťah k britskému premiérovi Winstonovi Churchillovi.

slovakia

left justify in out

V úlohe Alžbety II. sa predstaví herečka Claire Foy, princa Filipa stvárnil Matt Smith a premiéra Churchilla John Lithgow.


V ukážke môžu diváci a diváčky vidieť napríklad Filipov zápas s postavením jeho manželky. Keď Alžbetu požiada, aby sa jej nemusel klaňať, tá mu odmietne udeliť výnimku. „Si moja žena alebo moja kráľovná?“ pýta sa Filip. „Jedno aj druhé a silný muž by mal vedieť pokľaknúť pred oboma,“ odpovedá Alžbeta. Trailer tiež ukazuje zábery anglického vidieka či palácových exteriérov. Diváci majú možnosť vidieť princeznú Margarétu, kráľa Juraja VI., Winstona Churchilla a tiež mladú kráľovnú.


Hlavným tvorcom projektu je Peter Morgan, ktorý má na konte nomináciu na Oscara za scenár filmu Kráľovná (2006). Je tiež autorom divadelnej hry The Audience (2013), kde sa v úlohe kráľovnej Alžbety II. predstavila anglická herečka Helen Mirren.

 

Hra zobrazovala stretnutia kráľovnej s rôznymi premiérmi počas jej vlády a Morganovi slúžila ako inšpirácia k vytvoreniu seriálu. Režisérom je Stephen Daldry, ktorý stál napríklad za filmami Hodiny (2002) či Billy Elliot (2000). Produkciu si vzal na starosť Andy Harries. Internetovú premiéru seriálu naplánovala spoločnosť Netflix na 4. novembra.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies