VIDEO: Zuzana Čaputová sa v Prahe zúčastnila aj koncertu, zablahoželeli jej k narodeninám

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 06:26 • 2 min
VIDEO: Zuzana Čaputová sa v Prahe zúčastnila aj koncertu, zablahoželeli jej k narodeninám

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová počas včerajšej oficiálnej návštevy Prahy prízvukovala, že základom vo vzťahu medzi Slovákmi a Čechmi nie je formálna stránka, ale tá medziľudská.

slovakia

left justify in out

Nová slovenská prezidentka včera absolvovala prvú oficiálnu zahraničnú návštevu, jej kroky už tradične viedli do Prahy.

 

Tu sa okrem hlavných vládnych predstaviteľov a českého prezidenta stretla aj s ľuďmi a krajanmi žijúcimi v ČR. V závere sa stala účastníčkou na koncerte s názvom Zuzana není sama doma, kde vystúpili napríklad Dan Bárta, Katarzia, Dorota Nvotová či kapela Živé kvety. Jedným z hlavných organizátorov bol Ladislav Snopko, ktorý jej pri tejto príležitosti aj zablahoželal k narodeninám. Tie má prezidentka práve dnes.

 

img


"Napriek tomu, že už netvoríme jeden štátny celok, dokážeme si priať, dokážeme si držať palce a dokážeme si rozumieť. Vždy som vám priala a budem vám priať pri každom medzinárodnom úspechu. Držala som palce vašim hokejistom, keď naši vypadli. Dokážem rozumieť Václavskému námestiu plnom pokojných ľudí," povedala na úvod koncertu Čaputová, za čo si od zúčastnených vyslúžila potlesk a skandovanie jej mena "Zuzana". Práve na Václavskom námestí sa konajú protesty proti premiérovi Andrejovi Babišovi. S ním ako jediným spomedzi najvyšších ústavných činiteľov sa Čaputová dnes nestretla, dôvodom je, že Babiš je na summite v Bruseli.

 

img
 

Vo svojom príhovore pred publikom prezidentka nezabudla pripomenúť, ako veľmi si váži aj podporu krajanov žijúcich v zahraničí. Keď videla, koľko z nich cestovalo domov z ďalekých krajín len preto, aby hlasovali v prezidentských voľbách, bola dojatá. "Naša krajina sa možno prebúdza. Máme šancu na zmenu k lepšiemu a chcem vás k tejto zmene prizvať," dodala na záver prezidentka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies