VIDEO Zrážka vlakov v Belgicku: Zahynuli traja ľudia, desiatky sú zranené

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 11:57 • 2 min
VIDEO Zrážka vlakov v Belgicku: Zahynuli traja ľudia, desiatky sú zranené

BRUSEL - Najmenej traja ľudia prišli v nedeľu večer o život pri zrážke dvoch vlakov na východe Belgicka. Zranenia utrpelo ďalších 36 ľudí, deviatich z nich, cestujúcich osobného vlaku, previezli do nemocnice. Vyplýva to z aktuálnych údajov, ktoré poskytli úrady nadránom na tlačovej konferencii. Viacerí zo zranených boli podľa nich v ohrození života, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Belgické médiá predtým okrem troch mŕtvych uvádzali bilanciu približne 40 zranených, pričom sa odvolávali na vyjadrenia starostu obce Saint-Georges-Sur-Meuse, Francisa Dejona. Ten na tlačovej konferencii síce zopakoval upozornenie, že počet obetí na životoch ešte môže vzrásť, agentúra Belga však citovala aj jeho slová o "veľkom šťastí, že obetí nebolo viac".

 

 

Príčina kolízie, ku ktorej došlo okolo 23.00 h pri obci Hermalle-sous-Huy neďaleko mesta Liege, nie je zatiaľ známa. Podľa miestnych predstaviteľov osobný vlak vrazil zozadu do nákladného vlaku, ktorý išiel po tej istej koľaji, rýchlosťou okolo 90 kilometrov za hodinu. Starosta Dejon hovoril o "veľmi silnej" zrážke.

 

 

Železničná spoločnosť SNCB oznámila, že v osobnom vlaku cestovalo približne 40 ľudí, pričom z jeho šiestich vagónov sa prvé dva vykoľajili, prevrátili sa a sú značne poškodené.

 

Na mieste zasahovali početné záchranné zložky. Do 2.00 h sa im podarilo vyslobodiť všetkých cestujúcich, uviedla televízia RTL. Časť z ľudí previezli do neďalekého opátstva, iných prepravili do miestneho športového centra, kde mali k dispozícii psychologickú pomoc, píše agentúra AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies