VIDEO Zomrel orangutan Chantek, ktorý vedel používať znakovú reč

NETKY.SK • 8 August 2017, 09:44 • 2 min
VIDEO Zomrel orangutan Chantek, ktorý vedel používať znakovú reč

ATLANTA - V Zoo Atlanta v americkom štáte Georgia uhynul orangutan Chantek, ktorý sa ako jeden z prvých ľudoopov učil znakovú reč.

slovakia

left justify in out

Posledných 20 rokov života strávil v spomínanom zariadení, kde sa liečil pre srdcové ochorenie. Dožil sa 39 rokov. Príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa. Zástupcovia zoo uviedli, že Chantek bol jedným z najstarších samcov orangutana žijúcich v zoologických záhradách v Severnej Amerike. Zástupkyňa zoo Hayley Murphy vyhlásila, že im bude zviera veľmi chýbať.

Chantek sa narodil v Yerkes NationalPrimateResearch Center v Georgii. Deväť rokov žil s antropologičkou Lyn Miles na University of Tennessee v meste Chattanooga v Tennessee. Učil sa tam používať rôzne nástroje, upratať si izbu či ako sa dostať do reštaurácie s rýchlym občerstvením.

 

Ako jeden z mála ľudoopov dokázal komunikovať prostredníctvom americkej znakovej reči, pričom sa hanbil dorozumievať sa týmto spôsobom s osobami, ktoré nepoznal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies