VIDEO: Zneužili rodné číslo Roberta Fica! Politik označil vinníka

NETKY.SK • 19 Október 2021, 16:01 • 2 min
VIDEO: Zneužili rodné číslo Roberta Fica! Politik označil vinníka

BRATISLAVA - Opozičný poslanec na tlačovej besede potvrdil, že nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 a ani to neplánuje urobiť.

slovakia

left justify in out

Robert Fico dnes vyhlásil, že niekto zneužil jeho osobné údaje, vrátane rodného čísla, a v jeho mene vyplnil formulár eHranica. Dotyčný v ňom uviedol, že 31. júla 2021 prekročil hranicu Slovenskej republiky s tým, že je plne zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19, a teda nemusí byť v karanténe. 

 

 

Predseda strany Smer-SD však dnes povedal, že v spomínaný deň hranicu neprekročil, formulár nevyplnil a nie je zaočkovaný. To napokon potvrdilo aj Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI). Politik zároveň uviedol, že za podvodom stojí štát. "Teraz si predstavte, čo si táto všivavá vláda voči mne dovolila. Keďže sa odmietam dať zaočkovať, vláda sa rozhodla, že zo mňa urobí klamára. Spustila proces sfalšovania dokladu o tom, že som v určitý deň mal prekročiť hranice Slovenskej republiky a že pri vstupe na územie SR som mal vo formulári eHranica napísať, že som plne zaočkovaný a z toho dôvodu nemusím absolvovať karanténu," uviedol.

 

img

 

NCZI ho kráto po tom informovalo, že vyplnenie formulára v jeho mene bolo hekerským útokom. Osobné údaje musel podľa neho zadať do systému niekto v spolupráci so štátnymi orgánmi. Fico kritizoval Úrad verejného zdravotníctva, ktorý ho aj napriek potvrdeniu o hekerskom útoku od NCZI dvakrát požiadal, aby okamžite predložil potvrdenie o zaočkovaní, inak vraj klamal a porušil zákon. Fico v tejto veci nebude podávať trestné oznámenie, lebo v tom nevidí zmysel. Chcel len varovať Slovákov pred súčasnou vládou. "Vláda SR na čele s neborákom Hegerom sa neštíti ničoho," uzavrel. 

 

Prečítajte si tiež: Fico na čapicovom proteste nadiktoval prezidentke, čo má robiť

 

img

 

Opozičný poslanec takisto potvrdil, že jeho strana bude pokračovať v protivládnych protestoch, keďže chce docieliť predčasné voľby a dať dokopy silnú vládu. 

 

K téme: Ficov čapicový protest riešia hygienici. Čo sa stalo?

 

Tento týždeň chce prezidentke Zuzane Čaputovej doručiť dve otázky, ktoré sa týkajú petičnej akcie na vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. 

 

img

 

Počas tlačovej besedy vyzval ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), aby vrátil vyšetrovateľku Dianu Santusovú na Úrad inšpekčnej služby (ÚIS). Chce, aby viedla tím, ktorý "bude pokračovať vo vyšetrovaní závažných trestných činov, ktoré konajú vyšetrovatelia v rámci NAKA". "Pani Santusová absolvovala detektor lži, ktorým prešla. Preukázalo sa, že hovorila pravdu," povedal Fico.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies