VIDEO Ženy za volantom v Saudskej Arábii porušili zákaz šoférovania

NETKY.SK • 26 Október 2013, 19:00 • 2 min
VIDEO Ženy za volantom v Saudskej Arábii porušili zákaz šoférovania

RIJÁD/KÁHIRA - Úrady avizovali, že proti porušeniu zákazu šoférovania tvrdo zakročia.

slovakia

left justify in out

Niekoľko žien v Saudskej Arábii dnes demonštratívne porušilo zákaz šoférovania a na portáli YouTube aj umiestnili zábery, ako jazdia v autách, informovala tlačová agentúra DPA.

Na kampaň občianskej neposlušnosti vyzvala skupina aktivistiek, ktoré sa angažujú proti zákazu šoférovania ženami. Na zákaz v Suadskej Arábii prísne dbajú islamskí duchovní.

Zo začiatku nebolo známe, či po proteste došlo k zatýkaniam. Úrady avizovali, že proti porušeniu zákazu šoférovania tvrdo zakročia. Oznámili aj postihy za umiestňovanie video záznamov na internet, ktoré kampaň podporujú. Akcie proti zákazu boli už v rokoch 1991 a 2011.

Saudská Arábia je jedinou krajinou na svete, kde ženy z princípu nesmú viesť motorové vozidlo. Konzervatívni islamskí duchovní sa už pred kampaňou vyslovili proti zmierneniu zákazu šoférovania ženami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies