VIDEO Žena sa takmer sto rokov nedotkla svojich čokoládových figúrok. Teraz idú do dražby

NETKY.SK • 17 December 2017, 12:00 • 2 min
VIDEO Žena sa takmer sto rokov nedotkla svojich čokoládových figúrok. Teraz idú do dražby

Od čias, keď malá Eileen Margaret Elmesová z Londýna dostala na Vianoce čokoládové figúrky, uplynulo už viac než sto rokov. Dievčatku sa zapáčili natoľko, že sa ich nedotkla po celý svoj život. Čokoládový set po nej zdedila jej neter, ktorá teraz ponúkla vzácnu súpravu aukčnému domu.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia rodiny dostala Eileen čokoládu niekedy v rokoch 1910 - 1914. Malý čokoládový poklad ochraňovala až do  roku 2007, keď vo svojich 99 rokoch zomrela, píše server Novinky.cz.  "Tá čokoláda bola pre  ňu výnimočná. Chcela, aby ju mohli vidieť aj ostatní ľudia a pýtala sa ma, č s tým niečo urobím," povedala pre agentúru Reuters Eileenina neter, ktorá si priala zostať v anonymite.

 

Sada figúrok od firmy Pascall´s Chocolate Novelties obsahuje Červenú karkulku, námorníka v modrom obleku, bábätko a dámu s klobúkom a prvýkrát bola predstavená verejnosti nedávno. Samozrejme, čokoláda už nevyzerá tak lahodne, ako vyzerala pred sto rokmi, ale typickú čokoládovú vôňu figúrky podľa svedkov ešte nestratili.

 

Krabička čokolády ide do dražby 19.decembra a neter dúfa, že ju kúpi práve nejaké múzeum čokolády, aby sa splnilo prianie jej tety a staré figúrky mohlo obdivovať čo najviac ľudí. Cena figúriek sa pohybuje od 70 do 100 libier. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies