VIDEO Žena porodila dieťa s dvomi hlavami!

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 13:51 • 2 min
VIDEO Žena porodila dieťa s dvomi hlavami!

NAÍ DILLÍ – V severoindickej nemocnici žažili lekári veľké prekvapenie. Žena tam totiž porodila dieťa s dvomi hlavami!

slovakia

left justify in out

Dieťa, respektíve deti sú v skutočnosti siamské dvojčatá. Dievčatká majú samostatnú hlavu, krk a miechu, ale majú spoločné telo, orgány a aj končatiny.

Matky Urmila Sharmová (28) najskôr vôbec nevedela, že čaká dvojičky. Dozvedela sa o tom až dva týždne pred pôrodom, pretože nemala dostatok peňazí na pravidelné lekárske kontroly. „O tom, že Urmila Čaká zrastené dvojčatá sme sa dozvedeli iba dva týždne pred pôrodom a už sme s tým nedokázali nič spraviť,“ povedala doktorka Shikha Maliková z nemocnice Cyngus JK Hindu.

Siamské dvojčatá sa narodili pomocou cisárskeho rezu a podľa doktorky Malikovej je nemožné ich oddeliť, pretože majú spoločných príliš veľa životne dôležitých častí tela.

 

Siamské dvojčatá sa narodia približne raz za 200-tisíc pôrodov, pričom zhruba polovica živo narodených dvojčiat zomrie krátko po narodení. Existuje viacero typov zrastenia, pričom v niektorých prípadoch je možné ich chirurgicky oddeliť. V prípade spomínaných dvojčiat zo Sonepatu je to však nemožné, keďže zdieľajú všetky dôležité orgány s výnimkou mozgu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona