VIDEO Zemetrasenie v Macedónsku: Otrasy s magnitúdou 5,3 zranili 30 ľudí

NETKY.SK • 12 September 2016, 10:13 • 2 min
VIDEO Zemetrasenie v Macedónsku: Otrasy s magnitúdou 5,3 zranili 30 ľudí

SKOPJE - Zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,3 otriaslo dnes popoludní okolím macedónskeho hlavného mesta Skopje: ľahko zranilo najmenej 30 ľudí a spôsobilo menšie škody na budovách, citovala macedónske orgány tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Seizmologička macedónskeho národného seizmologického observatória Dragana Cernihová povedala AP, že zemetrasenie zaznamenali tesne po 15. hodine SELČ. Uviedla, že dostala hlásenia o prasklinách v múroch budov a zrútených komínoch a tiež o poškodených strechách v okolí Skopje.

 

 

Najmenej 30 ľudí utrpelo ľahké zranenia, keď v panike opúšťali svoje domovy, informovala večer hovorkyňa macedónskeho centra pre krízové situácie Nadica Včkova.

 

 

Podľa americkej geologickej služby USGS sa epicentrum zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,3 nachádzalo štyri kilometre na východ až severovýchod od Skopje, v hĺbke 10 kilometrov.

 

Nemecké Geologické výskumné centrum (GFZ) so sídlom v Postupimi uvádza magnitúdu dnešného zemetrasenie v Skopje 5,0.

 

Experti na zemetrasenie sa často rozchádzajú v odhadoch sily zemetrasenia.

 

Dragana Cernihová povedala, že po silnom otrase nasledovali najmenej štyri silné následné otrasy. Predtým počas dňa zaznamenali slabšie zemetrasenie.

 

Silné zemetrasenie v roku 1963 zrovnalo so zemou veľkú časť Skopje, zabilo vtedy vyše 1000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies