VIDEO Železničná tragédia v Indii: Vykoľajený vlak si vyžiadal stovky obetí!

NETKY.SK • 20 November 2016, 12:00 • 2 min
VIDEO Železničná tragédia v Indii: Vykoľajený vlak si vyžiadal stovky obetí!

NAÍ DILLÍ - Na najmenej 96 stúpol počet mŕtvych po vykoľajení vlaku v severoindickom zväzovom štáte Uttarpradéš.

slovakia

left justify in out

Vyše 220 ďalších ľudí utrpelo zranenia, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

K nehode expresu Patna-Indore došlo okolo 3.00 h miestneho času (v sobotu 22.30 SEČ) neďaleko priemyselného mesta Kanpur. Vlak s 23 vozňami viezol zhruba 2500 pasažierov. Mimo koľaje sa ocitlo najmenej 14 vozňov.

 

 

"Záchranná operácia pokračuje. Našli sme 96 tiel. Mnoho ľudí je zranených, najmenej 75 je v kritickom stave, ďalších 150 má ľahšie zranenia," informoval predstaviteľ polície Zaki Ahmed.

 

Záchranári sa taktiež snažili dostať k ľuďom uväzneným v troch vážne poškodených vagónoch, kde mohlo byť v čase nehody až 150 osôb.

 

"Musíme pracovať pomaly. Niektorí ľudia môžu byť stále nažive a prerezávame sa k nim cez kov," uviedol hovorca indických železníc Anil Saxena. Dodal, že zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo nehodu.

 

Mimo koľaje sa ocitlo najmenej 14 vozňov vlaku, v ktorých uviazli ľudia. Približne 150 z nich je zranených, povedal novinárom na tlačovej konferencii policajný komisár Zaki Ahmed. Varoval, že počet mŕtvych zrejme ešte stúpne.

 

 

Dva klimatizované vozne boli vážne poškodené a uväznili ľudí vo svojom vnútri.

 

K nehode expresu Patna-Indore došlo asi 100 kilometrov od veľkého priemyselného mesta Kanpur, kam sanitky previezli do nemocníc zranených. Mesto Kanpur je významnou železničnou križovatkou najľudnatejšieho indického štátu, cez ktorú denne prechádzajú stovky vlakov.

 

 

Zatiaľ nie je jasné, čo dnešnú nehodu zavinilo.

 

"Vyšetrovací tím začne ihneď zisťovať príčinu nehody," oznámil minister železničnej dopravy na Twitteri.

 

Svoj nezmerný smútok v súvislosti s nehodou vyjadril indický premiér Naréndra Módí. "Myšlienkami som s rodinami pozostalých," uviedol na Twitteri.

 

Indické železnice dopravia denne približne 23 miliónov ľudí. Nehody na železnici sú časté, vo väčšine prípadov v dôsledku ľudskej chyby alebo starnúceho technického zariadenia a preplnených vlakov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies