VIDEO Zatkli Američana, ktorý zastrelil deväť ľudí z idúceho auta

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 09:01 • 2 min
VIDEO Zatkli Američana, ktorý zastrelil deväť ľudí z idúceho auta

WASHINGTON - Aarona Sauceda (23) zatkli v súvislosti vo sériou smrteľných strelieb v uliciach mesta Phoenix v americkom štáte Arizona, ktoré si za obdobie vyše jedného roka vyžiadali deväť ľudských životov.

slovakia

left justify in out

V pondelok miestneho času túto správu potvrdil mestský policajný šéf Jeri Williams, píše agentúra DPA. Šerif uviedol, že podľa presvedčenia orgánov sa Saucedo podieľal na 12 rôznych prípadoch, ktoré sa stali od augusta 2015 do júla 2016. Výstrely boli vypálené v nočných hodinách aj z vozidla.

 

Obete Aarona Sauceda

 

img

 

"Nakoniec sa stalo to, na čo sme čakali: informácie od našich obyvateľov nás doviedli k prípadnému podozrivému a následne sme rozbehli ďalšie vyšetrovanie," povedal Williams.

 

 

Mnohé obete boli zastrelené v obytných štvrtiach s prevažne hispánskymi obyvateľmi, uviedli miestne médiá.

 

Saucedo už strávil vo väzbe niekoľko týždňov za vraždu muža z roku 2015, ktorý bol zastrelený z idúceho auta, informoval policajný šéf. V pondelok Sauceda znovu zadržali a umiestnili do väznice v okresnom meste Maricopa v štáte Arizona, a to za ďalších 26 ťažkých zločinov vrátane mnohonásobnej vraždy, napadnutia s priťažujúcimi okolnosťami a incidentov streľby z idúceho auta.

 

 

"Tento prípad tyranizoval našich obyvateľov vyše roka... a zostala po ňom stopa obetí, medzi ktorými boli matky, synovia, bratia, sestry. A rodiny stále smútia nad stratou svojich milovaných," vyhlásil Williams.

 

Podľa prokurátora okresu Maricopa Billa Montgomeryho dostali orgány v priebehu vyšetrovania 3300 rôznych informácií od občanov. Úrady uviedli, že v súčasnosti si ešte nie sú istí Saucedovými motívmi a takisto nevedia ani to, či mal nejakých spolupáchateľo




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies