VIDEO: Záplavy zabili vyše 90 ľudí!

NETKY.SK • 17 Február 2022, 07:18 • 2 min
VIDEO: Záplavy zabili vyše 90 ľudí!

RIO DE JANEIRO - Ničivé záplavy a zosuvy pôdy zasiahli brazílsky štát Rio de Janeiro po silných dažďoch. Počet obetí sa vyšplhal na 94. Informujú o tom tamojšie médiá s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Zosuvy pôdy poškodili najmenej 80 budov, pričom vyše 370 ľudí muselo opustiť svoje domovy. Podľa správ brazílskych médií je medzi obeťami najmenej 8 detí. Podľa Rubensa Bomtempa, starostu mesta Petrópolis, môže byť obetí ešte viac, píše brazílska agentúra Agęncia Brasil. Stále totiž nie je jasné, koľko ľudí je nezvestných.

 

 

Prudké dažde postihli v utorok mesto Petrópolis a okolitú horskú oblasť, ktorá leží približne 70 kilometrov severovýchodne od mesta Rio de Janeiro. Plný rozsah škôd bol viditeľný až v stredu počas dňa, keď brazílske médiá opísali Petrópolis ako „mesto pod blatom“. Zosuvy pôdy odniesli autá a zablokovali ulice. Do záchrannej akcie sa zapojili desiatky hasičov, ale aj miestni obyvatelia, ktorí sa snažili pomôcť.

 

Prečítajte si tiež: Zosuv pôdy zabil v Ekvádore desiatky ľudí

 

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro, ktorý je na návšteve Ruska, vyjadril sústrasť rodinám obetí a nariadil zodpovedným ministrom, aby poskytli postihnutým obyvateľom okamžitú pomoc.

 

img

 

Hornatú oblasť štátu Rio de Janeiro nezasiahli takéto ničivé búrky prvýkrát. V oblasti Petrópolisu a okolitých miest Nova Friburgo a Teresópolis zaznamenali zrážky podobnej intenzity aj v januári 2011. Pri záplavách a zosuvoch pôdy tam vtedy zahynulo viac než 900 ľudí.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Vodcu vojenskej junty vyhlásili za prezidenta Burkiny Faso




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies