VIDEO: Západnú Sumatru postihlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 25 Február 2022, 10:43 • 2 min
VIDEO: Západnú Sumatru postihlo silné zemetrasenie

JAKARTA - Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 postihlo v piatok indonézsku provinciu Západná Sumatra. O život prišli najmenej dvaja ľudia a zranenia utrpelo ďalších 20, uviedli tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Otrasy poškodili domy aj ďalšie budovy a v dištrikte Západný Pasaman vyvolali zosuv pôdy, uviedli miestne úrady. Zosuv pochoval domy, nebolo však bezprostredne jasné, či pritom zahynuli ľudia, povedal šéf miestnej civilnej ochrany Alim Bazar pre indonézsky spravodajský server JPNN.

 

img

 

Na fotografiách zverejnených provinčnou vládou na Západnej Sumatre bolo vidieť zrútené domy a budovu školy bez strechy, píše DPA. Zemetrasenie postihlo oblasť v ranných hodinách miestneho času.

 

 

Miestne úrady podľa agentúry AP nevydali varovanie pred vlnou cunami, upozornili však, že môžu nasledovať ďalšie dotrasy. Podľa americkej geologickej služby USGS bolo epicentrum silného zemetrasenia 66 kilometrov severozápadne od hornatého mesta Bukittinggi na Západnej Sumatre v hĺbke 12 kilometrov.

 

 

Možno vás zaujme: Michalovce sú pripravené poskytnúť súčinnosť pri riešení pomoci utečencom

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies