VIDEO Záhadná smrť slávneho hudobníka Aviciiho († 28): Mohla za to choroba?

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 17:18 • 2 min
VIDEO Záhadná smrť slávneho hudobníka Aviciiho († 28): Mohla za to choroba?

BRATISLAVA - V dvadsiatich ôsmich rokoch zomrel v Ománe švédsky DJ Avicii, ktorý spolupracoval s Coldplay či Madonnou. Jeho posledným hitom bolo Lonely Together s Ritou Orou, uviedla BBC. Jeho telo bolo objavené v piatok v Maskate v Ománe.

slovakia

left justify in out

Celý hudobný svet v piatok zasiahla správa o nečakanej smrti slávneho Švéda Tima Berglinga, ktorý bol celosvetovo známy ako DJ Avicii a spolupracoval s celým radom hviezd hudobného neba.

 

"S poľutovaním oznamujeme, že zomrel Tim Bergling, známy ako Avicii," uviedol jeho zástupca. "Rodina je zdrvená a my žiadame všetkých, aby rešpektovali jej právo na súkromie v ťažkom období," dodal.

 

Príčina úmrtia nebola zverejnená, DJ však trpel zápalom pankreasu kvôli nadmernému pitiu. V roku 2014 mu bol chirurgicky odstránený žlčník a slepé črevo.

 

Švédsky hudobník mal však v minulosti značné problémy s alkoholom, ktoré viedli k vážnym zdravotným komplikáciám. Avicii mal podľa všetkého problémy s alkoholom dlhšiu dobu. Už v roku 2009 vydal pod svojím ďalším aliasom Tim Berg song Alcoholic. Jeho jednoduchý text zložený z jednej slohy pritom hovorí za všetko: "Call it what you wanna call it, Im a f_cking alcoholic," alebo po slovensky "Hovor tomu, ako chceš, som pos * aný alkoholik."

 

Svetoznámy DJ zostal aj napriek svojej sláve veľmi skromný. Do sveta nikdy nekončiacich párty akoby ani nezapadal. "Tim bol naozajstný genius a inovátor, napriek tomu bol citlivý a pokorný," vzdal mu hold DJ Skrillex. O tom, že má problémy s alkoholom, sa na tanečnej scéne vedelo.

 

 

Jeho prvý singel Seek Bromance z roku 2010 sa dlho držal vysoko v rebríčkoch v niekoľkých krajín. O rok neskôr vydal rovnako veľmi úspešný singel Levels a skončil vtedy na šiestom mieste najlepšej stovky DJ-ov.

 

"Bol si najlepší z tejto generácie. Naozajstná superstar. Viem, že si mal svojich démonov a možno toto nebolo občas pre teba to správne miesto," odkázal Aviciimu "do neba" DJ Diplo.

 

 

You set the precedent for the rest of us producers/ opened doors and set the trends . A real groundbreaker and influencer to all your peers . You should have lived to be 150.. but your music is gonna live forever . I'm not just saying that.. but you are the only one to always make timeless songs. You were the gold standard . You made me want try and make dance music when i first heard "seek bromance" . And then u kept making feel like shit cause you kept gettin better and i couldn't even mix a snare right .. you were the best of this generation . A real superstar 🌟 I know you had your demons and maybe this wasn't the right place for you sometimes , but we need to protect true artists like you at all costs because there are not enough left and we are losing too many .. be good Tim

Príspevok, ktorý zdieľa diplo (@diplo),

 

Posledný Aviciiho príspevok na sociálnej sieti instagram je zo 4. apríla, kde mu ho komentujú tisícky ľudí v duchu R.I.P. (Rest In Peace - Odpočívaj v pokoji).

 

 

🌞🌫It’s always sunny in California🌫🌞

Príspevok, ktorý zdieľa Avicii (@avicii),

 

Vlani v auguste vydal EP Avicii (01), ktoré bolo nominované na cenu Billboard ako najlepší elektronický album. Avicii získal dve ocenenia MTV a dve nominácie na Grammy. Jeho najväčším hitom je Levels, slávne sú tiež Wake Me Up!, The Day a You Make Me. DJ Avicii spolupracoval počas svojej úspešnej kariéry napríklad s Ritou Orou, Madonnou či skupinou Coldplay. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Wake Me Up!, The Day alebo You Make Me.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona