VIDEO Zadržaný Francúz s arzenálom zbraní je pravdepodobne len pašerák

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 11:55 • 2 min
VIDEO Zadržaný Francúz s arzenálom zbraní je pravdepodobne len pašerák

KYJEV - Francúzski vyšetrovatelia sú presvedčení, že Francúz, ktorého koncom mája zadržali na Ukrajine s arzenálom zbraní a trhavín, nie je členom militantnej skupiny, ale pašerákom zbraní. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie francúzskej prokuratúry.

slovakia

left justify in out

"Tento mladý muž nie je francúzskej tajnej službe známy a orgány činné v trestnom konaní sa v tejto chvíli skôr prikláňajú k verzii, že ide o pašeráka zbraní," uviedol telefonicky pre Reuters prokurátor v meste Nancy Thomas Pison.

 

Francúzsko požiadalo Kyjev o spoluprácu, ale ani 24 hodín po tom, ako Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) vyhlásila, že podozrivý plánoval "teroristické útoky" počas majstrovstiev Európy vo futbale, ktoré sa vo Francúzsku začínajú v piatok, nijakú odpoveď z ukrajinskej strany nedostalo.

 

 

Šéf SBU Vasyľ Hrycak v pondelok uviedol, že 25-ročný muž nadviazal spojenie s ozbrojenými skupinami na Ukrajine.

 

Operácia, ktorej cieľom bolo Francúzovo zadržanie a usvedčenie, sa podľa Hrycaka pripravovala pol roka. Počas operatívnej akcie bolo občanovi Francúzska odovzdaných päť automatov typu Kalašnikov, dve riadené protitankové rakety, 125 kilogramov TNT a sto detonátorov. Celý arzenál bol zhabaný po Francúzovom zadržaní na hraniciach s Poľskom.

 

Zadržaný Francúz sa podľa Hrycaka vyjadroval proti hromadnej migrácii, šíreniu islamu či globalizácii a uviedol, že počas majstrovstiev Európy vo futbale plánoval vo Francúzsku uskutočniť 15 útokov na židovské a moslimské modlitebne, ako aj vládne budovy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies