VIDEO Zachránili posledných medvedích tanečníkov v Nepále

NETKY.SK • 29 December 2017, 08:54 • 2 min
VIDEO Zachránili posledných medvedích tanečníkov v Nepále

Minulý týždeň prišla z Nepálu dobrá správa. Nezisková organizácia World Animal Protection (WAP) oznámila, že sa jej podarilo zachrániť dvoch medveďov držaných a týraných pre zábavu. Podľa organizácíe ide o posledné dva medvede, o ktorých sa vie, že ich držali, aby tancovali a predvádzali rôzne triky.

slovakia

left justify in out

Pracovníkom organizácie sa podarilo vystopovať mobilné telefóny majiteľov dvoch medveďov pyskatých, ktorí boli držaní v neľudských podmienkach, píše server Novinky.cz.  Za asistencie polície im zvieratá odobrali. Devätnásťročný samec Rangila a o dva roky mladšia samička Sridevi boli prevezení do rezervácie Amlekhgunj a zvyšok života strávia v pokoji.

 

Zvieratá ulovili ešte ako mláďatá a čoskoro predali medvediarom. Tí im rozžeravenou tyčou prederavili nozdry a dierou pretiahli povraz, aby mohli šelmy ovládať. Medveďom tiež kvôli vlastnému bezpečiu vytrhali všetky zuby.

 

"Je znepokojujúce vidieť ich vytrhnuté z divočiny a smutná realita je, že takto trpiacich zvierat je po celom svete ešte veľa," povedal Neil D´Cruze z WAP s tým, že väčšinou sú šelmy držané preto, aby pobavili turistov z bohatších zemí.

 

Medvedairov stopovali v spolupráci s políciou viac než rok, kým sa im podarilo vypátrať, kde bývajú. Obom polícia uložila ostré varovanie a obaja podpísali právne záväzné prehlásenie, že ak ešte budú niekedy videní s nejakým medveďom, budú potrestaní prísnejšie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies