VIDEO Zachovajte pokoj: Toto lietadlo dokáže v prípade núdze zachrániť pasažierov

NETKY.SK • 18 Január 2016, 18:16 • 2 min
VIDEO Zachovajte pokoj: Toto lietadlo dokáže v prípade núdze zachrániť pasažierov

BRATISLAVA - Letecké nešťastia boli v uplynulých rokoch čoraz viac a viac. Mnohé rodiny prišli o svojich blízkych.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto vynálezu, by tomu už konečne mohlo byť koniec a mnohé životy by boli zachránené. Ukrajinský letecký inžinier Vladimir Tatarenko pracuje na projekte už viac ako tri roky. Vynašiel odnímateľnú kabínu.

 

Ako to funguje? Podľa tohto jeho návrhu by lietadlá mali mať kabíny pre pasažierov, ktoré sa vo vzduchu dokážu od zvyšku lietadla odopnúť už za pár sekúnd. Kabína môže pristáť na zem aj do vody pomocou padákov. V prípade ak dôjde k poškodeniu lietadla, rozloží sa na dve časti. Kabína s pasažiermi za pomoci nafukovacích podložiek bezpečne pristane. Horšie na tom budú piloti, ktorí sú v kokpite lietadla. Avšak, ak by nastala katastrofa majú možnosť prestúpiť do odnímateľnej časti lietadla. 

 

"Prežiť leteckú haváriu, je možné," povedal Vladimir Tatarenko pre LiveLeak. "Zatiaľ čo leteckí inžinieri na celom svete sa snažia, aby lietadlá boli bezpečnejšie, zlyhanie ľudského faktoru ovplyvniť nedokážu."


Samozrejme, v prípade, že lietadlo exploduje alebo je pod paľbou raketového útoku, tento vynález by nepomohol. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies