VIDEO Zabudnite na drahé krémy

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:00 • 2 min
VIDEO Zabudnite na drahé krémy

BRATISLAVA - Na trhu je neskutočné množstvo prípravkov, ktoré sľubujú zázraky. Žiaľ, žiadna zmena sa nekoná bez ohľadu na cenu. Tak prečo nevyskúšať niečo obyčajné ako je napríklad zemiak? A ak to nepomôže aspoň to nič nestojí.

slovakia

left justify in out

Podľa odborníkov má zemiak blahodárne účinky najmä v tekutom stave. Tak hoďte zemiak do odšťavovača a hurá na to...

 

Pleť

Existujú rôzne výskyumy o tom, že zemiak v tekutom stave má vynikajúce účinky proti zápalu pokožky a dokáže obnovovať bunky. Všetko čerstvé obsahuje vitamín C a zemiaky majú v sebe ešte navyše vitamín B6, ktorý pomáha produkovať aminokyseliny-stavebný materiál pokožky. Dôležité je vyhnúť sa zeleným alebo klíčiacim zemiakom, ktoré môžu byť toxické.

 

Akné

Akné, modriny, póry-s tým všetkým vraj dokáže zatočiť šťava zo zemiakov. Namočte do šťavy vatový tampón a tým následne potrite postihnuté miesto. Ešte lepšie však funguje postrúhaný zemiak s citrónovou šťavou. Vyskúšajte masku pri ktorej zmiešate tieto dve suroviny a nechajte ju na pleti pôsobiť aspoň 15 minút.

Oči

Či už máte kruhy alebo vačky pod očami môže vám pomôcť opäť obyčajný zemiak. Nakrájajte ho na plátky a následne po jednom priložte na opuchnuté oči. Zemiaky obsahujú okrem iného aj enzýmy, ktoré dokážu vybieliť kruhy pod očami. Ak chcete tých enzýmov získať maximum tak potom vyskúšajte aj druhú variantu. Zemiak rozmixujte alebo nastrúhajte, preceďte a vzniknutú kašičku naneste pod oči. Nechajte pôsobiť tak 10 minút a následne opláchnite vodou.

 

Vlasy

Vo 2 litroch vody uvarte 5 stredne veľkých zemiakov. Po uvarení nechajte vo vode zemiaky ešte 30 minút vyluhovať. Umyte si vlasy a použite aj kondicionér. Potom vodou zo zemiakov opláchnite vlasy a nechajte pôsobiť 20 minút. Ale pozor. Zakalená voda zo zemiakov pôsobí ako farbivo, preto ak máte blond vlasy určite sa do toho nepúšťajte. No a naopak brunety smelo do toho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona