VIDEO Za útok na autobus Manchestru United budú padať doživotia

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 10:05 • 2 min
VIDEO Za útok na autobus Manchestru United budú padať doživotia

LONDÝN - West Ham United nebude váhať s doživotným zákazom vstupu na štadión pre tých priaznivcov, ktorí nesú zodpovednosť za útok na autobus s futbalistami Manchestru United pred utorkovým zápasom najvyššej anglickej súťaže.

slovakia

left justify in out

Incident zavinil odklad začiatku dohrávky 35. kola Premier League o 45 minút a zranili sa pri ňom dve osoby. Jeden z ich bol policajt. Najväčšie materiálne škody utrpel autobus, podľa fotografií zverejnených na BBC útočníci fľašami či inými predmetmi rozbili vonkajšiu vrstvu na minimálne jednom z dvojitých bezpečnostných okien.

 

"Sme si vedomí toho, že správanie niektorých našich fanúšikov pred Boleyn Ground, ktorí sa podieľali na poškodení autobusu Manchestru United, nebolo v poriadku. Nemienime to akceptovať, budeme spolupracovať s políciou na zistení totožnosti útočníkov, potrestáme ich doživotným dištancom," cituje BBC vyhlásenie klubu, ktorý sa utorňajším zápasom po 112 rokoch služby rozlúčil so štadiónom v Upton Parku. Od nadchádzajúcej sezóny začne využívať upravený Olympijský štadión.

 

Ako situáciu prežívala posádka autobusu, zaznamenal na video krídelník Manchestru United Jesse Lingard. Hráči sa váľali po podlahe, kričali a smiali sa. "Nič príjemné, autobus bol roztrieskaný. Vedeli sme, že pre domácich je to veľký večer, že sa lúčia so štadiónom. West Ham by sa však mal hanbiť za to, čo spravili jeho fanúšikovia," uviedol útočník Wayne Rooney a tréner hostí Louis van Gaal sa pridal: "Fotografie hovoria za všetko. Aj polícia to nakrúcala. Ľudia to veľmi prežívajú, v Londýne sme už druhý raz museli začať neskôr. Nie sú to pekné scény, ale patria k našej práci."

 

"Červení diabli" v zápase dvoch obratov podľahli 2:3 a významne si skomplikovali cestu do nadchádzajúceho ročníka Ligy majstrov. Holandský kormidelník sa na incident spred zápasu nechcel vyhovárať: "Sme profesionáli a vieme, v akom svete žijeme. Musíme sa vyrovnať aj s takýmito vecami. Dvadsať minút pred koncom sme viedli 2:1, nemôžeme sa vyhovárať, že tie záležitosti na nás zrazu doľahli," uviedol.

 

Do debaty sa zapojil aj jeden z majiteľov "kladivárov" David Sullivan, ktorý časť viny zvalil na výpravu hostí. "Nedokážem pochopiť, prečo neprišli už o štvrtej poobede. Mali tu byť skôr. Vedeli, že tu bude rušno. Šialené." Úvodný výkop stretnutia bol naplánovaný na 20.45 h SELČ, začalo sa o 21.30 h SELČ.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona