VIDEO Trapas policajtov v Los Angeles: Namiesto lupiča zadržali Wyclefa Jeana

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 07:10 • 2 min
VIDEO Trapas policajtov v Los Angeles: Namiesto lupiča zadržali Wyclefa Jeana

LOS ANGELES - Polícia v Los Angeles (LAPD) včera ráno zadržala haitského rappera a hudobníka Wyclefa Jeana. Stalo sa tak po tom, čo si ho policajti pomýlili s podozrivým mužom, ktorý bol zapojený do ozbrojenej lúpeže vo West Hollywoode.

slovakia

left justify in out

Interpret o incidente informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

 

Podozrivého muža polícia opísala ako ozbrojeného Afroameričana v tmavej mikine s kapucňou a červenou šatkou, ktorý z miesta činu odišiel na zlatej alebo svetlohnedej Toyote Sedan. Podľa informácií denníka The New York Times členovia policajného zboru k 47-ročnému hudobníkovi pristúpili na čerpacej stanici blízko nahrávacieho štúdia, v ktorom pracoval. Jean mal na sebe červenú šatku a bol v podobnom aute, v akom ušiel zlodej, a tak ho polícia bez vysvetlenia zadržala a spútala.

 

"Práve som v Los Angeles, prichádzam zo štúdia s T-Baby a všetci vidíte, ako mi polícia nasadila putá. Práve mi zobrali haitskú šatku. To je to, čo sa práve deje s Wyclefom v Los Angeles. LAPD ma spútala za nič," uviedol rapper v krátkom videu na Twitteri. 

Jeana prepustili po tom, ako ho ďalší z policajtov identifikoval ako nesprávneho muža. Pohoršený rodák z Croix-des-Bouquets po incidente v ďalšom videu na službe Instagram informoval, že má v pláne podať na políciu žalobu. Podozrivého muža policajti neskôr našli a zatkli. 

Wyclef Jean začínal v skupine Fugees, neskôr sa však vydal na sólovú dráhu. Na konte má nahrávky ako The Carnival (1997), The Ecleftic: 2 Sides II A Book (2000), Masquerade (2002), Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant (2007),  If I Were President: My Haitian Experience (2010) či J'ouvert (2017). Je držiteľom troch cien Grammy. Objavil sa napríklad vo filmoch Shottas (2002) alebo Špina (2005). Venuje sa aj politike, v roku 2010 sa uchádzal o post prezidenta Haiti, no volebná komisia jeho účasť zamietla a neskôr sa kandidatúry sám vzdal. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona