VIDEO Weiss skóroval v drese Lekhwiye, ale prehre nezabránil

NETKY.SK • 19 Október 2015, 16:03 • 2 min
VIDEO Weiss skóroval v drese Lekhwiye, ale prehre nezabránil

DAUHA - Futbalisti katarského klubu Lekhwiya SC, v ktorom pôsobí aj Vladimír Weiss, si napriek jednému gólu slovenského reprezentanta, celkovo už štvrtému v aktuálnom ligovom ročníku, pripísali prvú prehru.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom stretnutí 5. kola Qatar Stars League podľahli tímu Al Arabi tesne 2:3 (2:1) a v tabuľke im patrí 5. miesto s 9 bodmi (majú však o zápas menej, pozn.). Tím Al Arabi figuruje na tretej priečke, v piatich odohraných súbojoch si pripísal 12 bodov.

 


Dvadsaťpäťročný bratislavský rodák Weiss (nar. 30. novembra 1989) po úspešnom vyvrcholení kvalifikácie ME 2016, troch gólových asistenciách spoluhráčom vo víťaznej minulotýždňovej derniére v Luxembursku (4:2) a následnej radosti z historického postupu slovenskej reprezentácie na budúcoročný kontinentálny šampionát je vo futbalovej pohode aj na klubovej úrovni. V nedeľu proti Al Arabi odohral v Dauhe celý zápas a v 40. min poslal mužstvo do vedenia - 2:1. Pre Weissa to bol už štvrtý gólový zápis v tejto katarskej ligovej sezóne: predtým skóroval dva razy vo 4. kole proti mužstvu Al Kharitiyath (26. 9. - výsledok 7:0) a na úvod sa presadil aj v 2. kole s Qatar SC (19. 9. - výsledok 3:1). Strelecky disponovaný brazílsky stredopoliar hostí Sérgio Dutra Júnior však v nedeľňajšom stretnutí po zmene strán skompletizoval svoj hetrik a postaral sa o to, že Lekhwiya premiérovo nebodovala.


Krídelník Vladimír Weiss sa s tímom Lekhwiya SC tešil v ostatných dvoch rokov z majstrovských primátov. Do klubu so sídlom v Dauhe prišiel v januári 2014 z gréckeho Olympiakosu Pireus a podpísal zmluvu na 4,5 roka. Syn bývaléhho trénera slovenskej futbalovej reprezentácie a účastník MS 2010 v JAR účinkuje na klubovej úrovni už v šiestej zahraničnej krajine: pôsobil aj v Anglicku (Manchester City, Bolton), Škótsku (Glasgow Rangers), Španielsku (Espanyol Barcelona), Taliansku (Pescara) i Grécku (Olympiakos Pireus). Šikovný záložník s výbornou kľučkou Weiss patrí k pilierom národného tímu SR, v najcennejšom drese dosiaľ nastúpil v 45 zápasoch a strelil 4 góly.

Katar - I. liga - 5. kolo - nedeľňajší výsledok:
Lekhwiya SC - Al Arabi 2:3 (2:1)
Góly: 37. Youssef Msakni, 40. WEISS - 2., 60. a 66. Dutra
Vladimír Weiss (Lekhwiya) odohral celé stretnutie, v 40. min strelil gól na 2:1 a v 76. min dostal žltú kartu
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies