VIDEO Vzbura vo francúzskom mestečku: Neziskovka tam kúpila hotel a chce v ňom ubytovať migrantov!

NETKY.SK • 7 December 2017, 13:24 • 2 min
VIDEO Vzbura vo francúzskom mestečku: Neziskovka tam kúpila hotel a chce v ňom ubytovať migrantov!

Obyvatelia francúzskeho mestečka Villars-les-Dombes reagovali s hnevom na novinky, že v ich malebnom prostredí promigračná neziskovka tajne kúpila hotel, ktorý chce premeniť na ubytovňu migrantov.

slovakia

left justify in out

Asociácia na ochranu detí a dospelých (ADSEA) kúpila jediný hotel, ktorý bol v oblasti na predaj, povedal starosta Pierre Larrieu novinárom, píše server Stredoevropan.cz. Zdôraznil, že k obchodu došlo za "neprijateľných podmienok - za naším chrbtom."

 

Až v polovici novembra dostal starosta správu telefónom, v ktorej ho informovali, že hotel Ribotel, ktorý leží len 100 metrov od hlavnej turistickej atrakcie, bude prestavaný na prijímacie a orientačné centrum pre migrantov, ktorí tam mali doraziť v týchto dňoch.

 

Minulý týždeň sa pre to 400 obyvateľov zúčastnilo verejného mítingu a podľa médií reagovali so strachom  a nepriateľstvom. Vraj aj miestni úradníci boli nešťastní z nedostatku transparentnosti v tomto prípade.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies