VIDEO: Výnimočné spojenie - Laci Strike vystúpi na koncerte Grandmastera Flasha!

NETKY.SK • 7 Október 2021, 16:28 • 2 min
VIDEO: Výnimočné spojenie - Laci Strike vystúpi na koncerte Grandmastera Flasha!

BRATISLAVA - Pán gramcov – americký pionier inštrumentálneho hip-hopu – Grandmaster Flash sa predstaví už 6. novembra v bratislavskom MMC. Organizátori sľubujú prekvapenia zo 4 elementov hip-hopu. Ten 1. bude patriť breakingu, ktorý príde zatancovať Laci Strike so svojimi hip-hopovými tanečníkmi zo Street Dance Academy a B-boys Hasta La Muerte.

slovakia

left justify in out

Hip-hopová subkultúra prerástla z ulíc do mainstreamu, až sa nakoniec stala najdôležitejším fenoménom 21. storočia. Tvoria ju gramce, vinyly, graffiti, MC´s a tanec prezentovaný cez breaking. Ten si vytancoval cestičku z klubov až s potvrdenou účasťou na Olympijských hrách v Paríži v roku 2024.

 

 

Počiatky breakingu sa datujú do 70. rokov minulého storočia. Z USA sa k nám do Československa dostal v 80. rokoch. Tanečníci robiaci na podlahe krkolomné otočky na hlave zožali okamžitý úspech. V tomto období sa objavujú kultové mená ako Bratislavskí gumení chlapci, Karči, Fredy Ayisi a mnohí ďalší. Postupom času sa breaking na Slovensku profesionalizoval a choreografie sa stávali čoraz náročnejšími.

 

img

 

Začali zakladať akadémie a tú najväčšiu vybudoval Laci Strike – tanečník, choreograf a zakladateľ Laci Strike Street Dance Academy. Tvorca stoviek choreografií založil akadémiu v roku 2003 a odvtedy vychoval množstvo talentov a nasledovníkov, šíril povedomie o hip-hope prostredníctvom účasti v rôznych televíznych šou, z videoklipov a tanečných vystúpení na koncertoch takých zvučných mien ako Busta Rhymes, Pussycat Dolls, The Fugees, Black Eyed Peas a podobne.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Marika Gombitová si k narodeninám darovala reprezentačný výberový album a na máj dva veľké koncerty

 

Na vystúpení americkej hip-hopovej legendy Grandmaster Flash zatancuje Laci Strike spolu so svojou crew SDA a B-boys Hasta La Muerte. Šou predstaviteľov prvého zverejneného hip-hopového elementu – breaking – sa bude odohrávať medzi divákmi. Pripravené bude špeciálne choreo aj freestyle.

 

 

Grandmaster Flash sa predstaví 6. novembra v bratislavskom MMC, kde zaznejú všetky jeho najväčšie hity v špeciálnej audiovizuálnej live šou People, Places and Things. Organizátori sľubujú aj niekoľko prekvapení. Môžeme nateraz iba prezradiť, že sa budú týkať 4 elementov hiphopurap, DJing, breaking, graffiti. Ďalších účinkujúcich zverejnenia už v nasledujúcich dňoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona