VIDEO Výbuch v Malmö poškodil policajnú stanicu a autá

NETKY.SK • 18 Január 2018, 14:56 • 2 min
VIDEO Výbuch v  Malmö poškodil policajnú stanicu a autá

Pred švédskou policajnou stanicou v dominantne migrantskej štvrti Rosengård v Malmö došlo v stredu večer k výbuchu. Nikomu sa nič nestalo, ale niekoľko osobných áut explózia poškodila a odniesla si to aj fasáda budovy. Výbuch zanechal v zemi kráter, informuje švédsky Aftonbladet.

slovakia

left justify in out

Kamerové zábery ukázali muža blízko stanice pred výbuchom. Polícia zatiaľ zatkla dvoch ľudí a vyzýva verejnosť, aby poskytla informácie, ak nejaké má. Niektoré médiá napísali, že explóziu spôsobil granát, polícia to však zatiaľ nepotvrdila.

 

Niekoľko policajných úradníkov a politikov už odsúdilo stredajší útok s obvyklými silnými slovami proti páchateľom "vážneho trestného činu". Nikto z nich však nespojil vzostup migračnej krízy s nárastom útokov granátom, píše sever Stredoevropan.cz.

 

img

Poškodené autá. Foto: SITA

 

Polícia sa domnieva, že ide o odvetu za prácu polície voči kriminálnemu prostrediu v oblasti. Ide o mladých ľudí nechodiacich do školy, bez práce, živiacich sa kriminalitou. Niektorí policajti sú vraj znechutení tlakom, akému sú za svoju prácu vystavení, ale polícia ako celok tvrdí, že takéto útoky ju v jej práci neodradia. 

 

Policajnú budovu v Rosengårde postavili pred tromi rokmi z peňazí EU. Je obklopená ostnatým drôtom a jej fasáda je nepriestrelná. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies