VIDEO: Všetky moje deti sú najúspešnejším slovensko-českým dokumentom

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 16:28 • 2 min
VIDEO: Všetky moje deti sú najúspešnejším slovensko-českým dokumentom

BRATISLAVA - Dokumentárny film Všetky moje deti režiséra Ladislava Kaboša vyvracia mýtus, že dokumenty do multikín nepatria a diváci si žiadajú iba žánre nenáročnej zábavy.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu film videlo už vyše 20.000 divákov, čím prekonal dlhoročné prvenstvo Papierových hláv Dušana Hanáka z roku 1995 (17.574 divákov), Slepé lásky (13.390) a Osadné (11.548)," TASR informovala Martina Kalová z distribučnej spoločnosti Itafilm s tým, že snímka sa tak stala najnavštevovanejším domácim dokumentom v ére samostatnosti.
     

Film vznikol v koprodukcii spoločnosti MEDIA FILM, Michael Kaboš, Českej televízie a RTVS. Jeho ústrednou postavou je charizmatický farár Marián Kuffa, ktorého divák vidí skôr v zašpinených montérkach a sleduje jeho misiu do prostredia biedy a beznádeje v zabudnutých rómskych osadách. Miesto kázania sa Kuffa snaží strhnúť Rómov vlastným príkladom a ľudským záujmom. Snaží sa pomôcť najchudobnejším - namiesto chatrčí plných potkanov ich učí svojpomocne stavať dôstojnejšie bývanie. Chce, aby "jeho deti" objavili svoje schopnosti, naučili sa nezávidieť si a pomáhať jeden druhému.
     

Dokument Všetky moje deti uviedla do slovenských kín spoločnosť Itafilm 12. februára. Film vznikol s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu, európskeho fondu EURIMAGES a MEDIA.

 

Všetky moje deti (trailer)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona