VIDEO Všetky deravé rifle sú vlastne handmade: Takto pracne sa robia!

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 13:00 • 2 min
VIDEO Všetky deravé rifle sú vlastne handmade: Takto pracne sa robia!

Mysleli ste si, že diery na rifliach strihajú stroje? Omyl!

slovakia

left justify in out

Starí rodičia ich nenávidia, mladí iné ani nechcú. Reč je o  potrhaných rifliach, ktoré sa v poslednom období opäť tešia veľkej obľube.

 

Aspoň jedny má v šatníku zrejme takmer každý. Niektoré majú opotrebovanosť len naznačenú, z iných vám vytŕča celé koleno, prípadne polovica zadku. Je to vec vkusu (a odvahy). Pokiaľ sa v takomto kúsku cítite komfortne, je to len a len na vás. Samozrejme, starostlivo treba zvážiť aj to, či je takáto móda na tú-ktorú situáciu vhodná.

 

Zamysleli ste sa ale niekedy nad tým, ako sa také diery „vyrábajú“? Zrejme ste pri vlastných pokusoch zistili, že nožnicami nie. Prekvapivé však je, že pri tak masívnej produkcii túto činnosť nevykonávajú stroje, ale ľudia. Mohli by sme teda povedať, že ide čiastočne o ručnú prácu.

 

Keď sa džínsy ušijú, ich finálnu podobu im dodajú pracovníci, ktorí špeciálnymi drôtenými kefami vyderú to textílie diery. Ich umiestnenie, tvar i veľkosť si podľa potreby prispôsobujú. Koľko hodín by ste vydržali robiť niečo také?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies