VIDEO Vosková figurína pápeža Františka spôsobila zmätok a nedorozumenie v New Yorku

NETKY.SK • 25 September 2015, 16:21 • 2 min
VIDEO Vosková figurína pápeža Františka spôsobila zmätok a nedorozumenie v New Yorku

NEW YORK - Verejná propagácia voskovej figuríny pápeža Františka v životnej veľkosti, ako stojí so zdvihnutou rukou v kabriolete s otvorenou strechou, spôsobila rozruch medzi obyvateľmi New Yorku ešte pred príchodom skutočného pápeža do tejto americkej metropoly.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia newyorského Múzea voskových figurín Madam Tussaudovej vo štvrtok prvýkrát predstavili verejnosti voskového pápeža - postava v bielom rúchu sa pohybovala po štvrti Manhattan v aute podobnom papamobilu niekoľko hodín pred pristátím lietadla s Františkom.

 

Hovorkyňa múzea Hillary Karstenová uviedla, že prekvapený divák na ulici zavolal políciu, keďže postavu omylom pokladal za pravého najvyššieho pontifika.

Karstenová dodala, že policajní predstavitelia sa skontaktovali s múzeom, aby sa uistili, že pápež je naozaj z vosku. Tlačovej agentúre AP sa zatiaľ nepodarilo od newyorskej polície získať podrobnosti o zmätočnej situácii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona