VIDEO Vodácku sezónu odštartuje v kinách česká rodinná komédia Špunti na vode

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 17:21 • 2 min
VIDEO Vodácku sezónu odštartuje v kinách česká rodinná komédia Špunti na vode

BRATISLAVA - Program českých i slovenských kín pred Veľkou nocou spestrí nový český film Špunti na vode.

slovakia

left justify in out

Rodinnú komédiu o vode, rodine, deťoch i láske nakrútil režisér Jiří Chlumský (Dvojníci, Martin a Venuše) podľa scenára Marcela Bystroňa. Pre nakrúcanie museli filmári prejsť veľkú časť toku rieky Sázava - od Stvořidel, cez Vlastějovice, Kácov, Český Šternberk až k mestečku Rataje nad Sázavou.

 

Komédia zabaví príbehom o tom, čo sa stane, keď sa traja oteckovia nevzdajú svojho plánu na pánsku jazdu a rozhodnú sa splaviť Sázavu aj so siedmimi deťmi, navzdory manželkám a nepredvídateľným okolnostiam. Do kanoe naskáču Jiří Langmajer, Hynek Čermák a Pavel Liška za podpory detských hercov (Nelly Řehořová, Filip Antonio, Karolína Kočí).

 

Ich partnerky si zahrali Tatiana Vilhelmová, Anna Polívková a Slovenka Jana Kvantiková. Ak sa nerátajú detskí herci, rodáčka zo Žiliny bola v hereckom tíme najmladšia. Aj preto sa pred natáčaním snímky obávala, či ju medzi seba budúci kolegovia prijmú. "A našťastie prijali. Pracovalo sa s nimi všetkými perfektne, viackrát sme sa stretli potom aj v súkromí. Som naozaj rada, že som mala možnosť ich v rámci tohto projektu spoznať," prezradila Kvantiková.

 

Okrem slovenskej herečky Jany Kvantikovej si vo filme zahral aj Ján Jackuliak, ktorého diváci uvidia v úlohe svojského trénera koní. V úlohe babičky a dedka, ktorých oslava zlatej svadby odštartovala celé dobrodružstvo, sa predstaví Dana Syslová a Arnošt Goldflam. Vo filme si zahralo aj niekoľko kačíc, štyri kone, jeden škrečok, pes a nespočetne veľa druhov hmyzu. Komáre si obľúbili najmä herca Hynka Čermáka, ktorý hneď v prvý deň nakrúcania zaspal pri vode. Maskérom tak nechtiac pridal ďalšiu prácu. Nakoniec si museli pomôcť tričkom s dlhým rukávom, ktoré nosil až do konca nakrúcania.

 

Snímka vznikla v koprodukcii spoločností Fresh Lobster a Fénix Film. Do slovenskej kinodistribúcie film prinesie Magic Box Slovakia od 13. apríla. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies