VIDEO Vo Vietname zabíjajú tropické lejaky: Počet obetí a záplav stúpol na najmenej 54

NETKY.SK • 13 Október 2017, 09:51 • 2 min
VIDEO Vo Vietname zabíjajú tropické lejaky: Počet obetí a záplav stúpol na najmenej 54

HANOJ - Obeťami záplav, ktoré tento týždeň zasiahli severnú a strednú časť Vietnamu, sa stalo najmenej 54 ľudí a ďalších 39 ich je nezvestných.

slovakia

left justify in out

Živel napáchal veľké materiálne škody: 317 podmáčaných domov sa zrútilo a ďalších 34.000 ich je zaplavených alebo inak poškodených. Zničených je aj viac ako 22.000 hektárov ryžových polí. Pri záplavách uhynulo alebo sa stratilo približne 180.000 hospodárskych zvierat.

 

Záplavy zasiahli aj sedem zo 77 provincii v susednom Thajsku, kde voda zaliala viac ako 480.000 hektárov poľnohospodárskej pôdy.

 

Evakuáciu nariadili 200.000 ľuďom v severnej provincii Ninh Binh.

 

 

Tropická tlaková níž zasiahla Vietnam v utorok a sprevádzali ju silné lejaky. Za tri dni zaznamenali na niektorých miestach až do 50 centimetrov zrážok. V najviac postihnutej provincii Hoa Binh zahynulo 17 ľudí a 15 ďalších zostalo nezvestných. Medzi mŕtvymi sú aj členovia štyroch rodín, ktorých domy zasypali zosuvy pôdy dnes skoro ráno, keď spali, pričom prišlo o život deväť ľudí a deväť ďalších je nezvestných.

 

 

V zasiahnutých oblastiach mobilizovali viac ako 250 vojakov, policajtov, členov milícií a dedinčanov, ktorí pokračujú v pátraní po nezvestných.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies