VIDEO Vo svete pokračujú protestné pochody za posilnenie práv žien

NETKY.SK • 21 Január 2018, 18:19 • 2 min
VIDEO Vo svete pokračujú protestné pochody za posilnenie práv žien

LONDÝN - Ani dážď so snehom neodradil v nedeľu tisícky Londýnčanov od účasti na proteste za práva žien, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia britskej metropoly sa takýmto spôsobom pridali k celosvetovým protestným pochodom žien pri príležitosti prvého výročia od nástupu Donalda Trumpa do funkcie prezidenta USA. Demonštranti sa zhromaždili pred úradom britskej premiérky Theresy Mayovej s transparentmi, na ktorých mali nápisy ako "We Are Powerful" či "Time's Up". Prostredníctvom tohto zhromaždenia chceli vyjadriť solidaritu so ženami po celom svete a podporiť ich kampaň za dosiahnutie rovnocennosti, spravodlivosti a ukončenie obťažovania.

 

Veľká protestná ženská demonštrácia sa v nedeľu uskutočnila aj v mnohých mestách Austrálie vrátane Sydney, Melbourne či Brisbane. Masové pochody za posilnenie práv žien sa v Spojených štátoch i iných metropolách konali už aj v sobotu.

 

Séria medzinárodných podujatí prebieha v čase veľkých zmien v Hollywoode v oblasti rovnosti pohlaví a v čase iniciatív ako Me Too či Time's Up, poukazujúcich na problematiku sexuálneho obťažovania a potrebu zmeny v oblastiach zábavného priemyslu, politiky, médií, ale aj iných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona