VIDEO Vo švédskom Älmhulte otvorili vôbec prvé múzeum obchodnej siete IKEA

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 18:09 • 2 min
VIDEO Vo švédskom Älmhulte otvorili vôbec prvé múzeum obchodnej siete IKEA

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca nábytku IKEA otvoril dnes prvé múzeum v Älmhulte na juhu škandinávskej krajiny, teda presne v lokalite, kde zakladateľ tejto firmy Ingvar Kamprad otvoril v roku 1958 vôbec prvú pobočku medzičasom celosvetovej siete obchodných domov známej aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Múzeum ponúka v expozícii prierez históriou firmy a švédskej strednej triedy ilustrujúc to na samotných produktoch z rôznych období. V jeho reštaurácii si návštevníci môžu podobne ako v obchodných prevádzkach pochutnať na švédskych gastronomických špecialitách, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.


Otvorenie múzea prebehlo v skromných podmienkach v duchu filozofie zakladateľa nábytkového impéria, ktorý sa z predajcu zápaliek vypracoval na jedného z najbohatších mužov planéty.
IKEA, ktorá ponúka medzičasom 150.000 pracovných príležitostí a ktorej ročný obrat sa približuje k 30 miliardám eur, má len v Európe 330 filiálok. Jej zakladateľ má medzičasom 90 rokov a žije z daňových dôvodov vo Švajčiarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona