VIDEO Vo francúzskom Nantes začala horieť historická bazilika: Mohutný požiar zdevastoval strechu

NETKY.SK • 15 Jún 2015, 14:58 • 2 min
VIDEO Vo  francúzskom Nantes začala horieť historická bazilika: Mohutný požiar zdevastoval strechu

PARÍŽ - Mohutný požiar vypukol dnes v historickej bazilike Saint-Donatien v meste Nantes na západe Francúzska. Informovali o tom svetové agentúry i spravodajský server BBC.

slovakia

left justify in out

Reverend Benoit Bertrand z miestnej diecézy pre televíziu MFB potvrdil, že plamene zachvátili baziliku dnes ráno po odslúžení omše, pričom všetky osoby museli z priestorov evakuovať. Podľa BBC začal chrám horieť o 10.30 h SELČ.

 


     

Požiar zrejme vypukol v dôsledku rekonštrukčných prác, ktoré prebiehali na streche baziliky; nikto sa pri ňom nezranil, píše Reuters.
     

"S určitosťou to potvrdí vyšetrovanie, avšak vyzerá to tak, že príčinou boli strešné práce," konštatovala starostka mesta Nantes Johanna Rollandová.
     

Na miesto požiaru bolo privolaných 40 hasičov a jeden vrtuľník, avšak plamene sa rýchlo šírili a zničili prevažnú časť strechy, z ktorej zostala len holá konštrukcia.
     

Na fotografiách z miesta incidentu vidno obhorené kamenné oblúky historickej budovy, ohraničujúce miesta, kde bola pôvodne strecha. Z vrchnej časti stavby šľahali plamene a valil sa odtiaľ hustý dym.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona