VIDEO Vo Filadelfii oddelili desaťmesačné siamské dvojčatá spojené hlavami

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 07:04 • 2 min
VIDEO Vo Filadelfii oddelili desaťmesačné siamské dvojčatá spojené hlavami

PHILADELPHIA - Lekárom v detskej nemocnici v americkej Filadelfii sa po 11 hodín trvajúcej operácii podarilo v utorok úspešne oddeliť desaťmesačné siamské dvojčatá zrastené hlavami.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ nemocnice uviedol, že sestry Erin a Abby Delaneyové boli po náročnom zákroku umiestnené na jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS).

 

 

"Oddelenie siamských dvojčiat je nesmierne zložitý operačný zákrok, po ktorom nasleduje dlhá a komplexná rekonvalescencia, ale aj tak dúfame v pozitívny výsledok," povedal plastický chirurg Jesse Taylor, vedúci 30-členného multidisciplinárneho tímu, ktorý operáciu vykonal.

 

Za viac ako 60 rokov uskutočnili v detskej nemocnici vo Filadelfii 23 operácií siamských dvojčiat. Erin a Abby však boli prvým prípadom dvojčiat spojených temenami, ktoré sa na tomto špecializovanom pracovisku podarilo oddeliť, uviedla spravodajská televízia ABC News.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies