VIDEO Viete, koľko bude merať najdlhší most ponad more? Prekoná to vaše očakávania!

NETKY.SK • 25 Október 2017, 12:15 • 2 min
VIDEO Viete, koľko bude merať najdlhší most ponad more? Prekoná to vaše očakávania!

Najdlhší nadmorský most, na ktorom pracujú v Číne, je vo finálnej fáze a čoskoro bude dokončený.

slovakia

left justify in out

Čína je veľmi veľká priemyselná krajina. V poslednom období sa tu objavuje čoraz viac zaujímavých riešení, či už architektonických alebo tých s dôrazom na ekológiu. Tentoraz  pútajú obdiv megalomanskou stavbou. Dokončujú najdlhší most ponad more na svete. Meria neuveriteľných 55 kilometrov!

 

Most vedie z Hongkongu do mesta Zhuhai. Túto trasu ste doteraz mohli absolvovať za tri hodiny, no od nového roka to potrvá len 30 minút! Súčasťou mosta je aj platforma, pomocou ktorej sa autá z cesty napoja na podmorský tunel. Ten je v hĺbke 40 metrov a so svojou rovnako úctyhodnou dĺžkou 6,7 kilometra získal svetové prvenstvo medzi podmorskými trasami.

 

Táto gigantická stavba obsahuje 420-tisíc ton železa a náklady na jeho sedemročnú stavbu sa vyšplhali až na 13 miliárd eur. Rozhodne to však bude mať tak ekonomický, ako aj ekologický dopad na krajinu. Skrátenie trasy ušetrí nie len čas a peniaze, ale aj množstvo emisií, ktoré by autá vypúšťali do vzduchu pri prejazde starou pobrežnou cestou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies