VIDEO: Vieš, čo ješ? Marketéri často klamú vďaka dieram v zákone, niektoré chémie sa na obaloch písať nemusia

NETKY.SK • 5 Október 2017, 10:02 • 2 min
VIDEO: Vieš, čo ješ? Marketéri často klamú vďaka dieram v zákone, niektoré chémie sa na obaloch písať nemusia

BRATISLAVA - Na obaloch potravín, je toho popísané mnoho ale málo kto, tým výrazom naozaj rozumie. Niektoré prídavné látky, o ktorých by ste možno radi vedeli, tam ani uvedené nemusia byť. Ako je to možné?

slovakia

left justify in out

Vieš, čo obsahujú jogurty? Obsahujú antibiotiká z mlieka? Vieš, ako sa vyrába jeden z najznámejších slovenských syrov? Dokážeme spoznať rozdiel medzi poľským, menej kvalitným syrom a tým našim?

 

Na všetko vám odpovie potravinový kritik Patrick Linhart, BSc., ktorý je producentom skoro polhodinového dokumentu o syroch a jogurtoch. Navštívil známu slovenskú mliekareň aby nám ukázal, ako sa vyrábajú syry aj jogurty, oslovil kritikov i odborníkov a hľadal ukrytú pravdu o prídavných látkach, ktoré budete márne hľadať na obaloch produktov. S reportérkami v uliciach takisto testoval naše chuťové bunky a znalosti. Ako to celé dopadlo zistíte v investigatívnej reportáži relácie s názvom „Vieš, čo ješ?“.

 

VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

 

Relácia sa natáčala tri mesiace a vznikla i vďaka podpore vás, spotrebiteľov a sponzorov, ako aj vďaka podpore mediálnych partnerov Netky.sk, Hlavné Správy, Zdravie.sk, rádia Infovojna, KV Online a Startovač.sk.​

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona