VIDEO Viacero osád na Korzike je kvôli snehu odrezaných od sveta

NETKY.SK • 20 Január 2017, 13:37 • 2 min
VIDEO Viacero osád na Korzike je kvôli snehu odrezaných od sveta

PARÍŽ - Viaceré odľahlé dediny na francúzskom stredomorskom ostrove Korzika sú kvôli záľahe snehu izolované od okolitého sveta.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského webu France Bleu je situácia zrejme najkritickejšia v regióne Boziu, kde sú od uplynulej nedele autom neprístupné riedko obývané osady Sant'Andria, Mazzola, Alzi či Bustanicu. Vo väčšine z nich sa už podarilo obnoviť dodávku elektriny i telefonické spojenie. Obyvateľstvu pomáhajú záchranári, ktorí majú k dispozícii obrnené vozidlo M113.

 

Mrazivé, i keď slnečné počasie vládne aj dnes na väčšine územia Francúzska, pričom najchladnejšie - do mínus 18 stupňov Celzia - má byť v horských masívoch Massif central a Jura. Nezvyčajne chladno je dnes i na severovýchode krajiny.

 

 

Chladné počasie spôsobuje veľký nápor na systém zásobovania elektrickou energiou, keďže mnohé domácnosti nemajú ústredné kúrenie a sú nútené si kúriť teplometmi. Zvýšená spotreba elektriny sa očakáva aj počas nastávajúceho víkendu, avšak nemalo byť už dôjsť k výpadkom v zásobovaní, uviedla spoločnosť RTE, ktorá prevádzkuje siete vysokého napätia. Spoločnosť napriek tomu vyzvala svojich klientov, aby elektrinou zbytočne neplytvali.

 

Úrady dnes v troch departementoch krajiny - Haute-Garonne, Tarn-et-Garonne a Aveyron - vydali na dnešný deň varovanie pred smogom. Smogovú situácia spôsobila akumulácia nebezpečných častíc v ovzduší, stabilný atmosférický tlak vzduchu a veľmi slabý vietor. Svoj podiel majú aj splodiny z kúrenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies