VIDEO Veriaci v Berlíne mali bohoslužbou s Hviezdnymi vojnami, premietli si poučné scény

NETKY.SK • 21 December 2015, 15:30 • 2 min
VIDEO Veriaci v Berlíne mali bohoslužbou s Hviezdnymi vojnami, premietli si poučné scény

BRATISLAVA - Evanjelickí veriaci v Berlíne mali možnosť navštíviť špeciálnu bohoslužbu pri príležitosti premiéry siedmej epizódy vesmírnej ságy Hviezdne vojny s podtitulom Sila sa prebúdza. Dvaja vikári Lucas Ludewig a Ulrike Garve v nedeľu odslúžili v kostole v nemeckom hlavnom meste tematický obrad pre fanúšikov populárnej filmovej ságy, ktorí naň prišli oblečení ako ich obľúbené postavy alebo si so sebou priniesli repliky svetelných mečov.

slovakia

left justify in out

Bohoslužbu začali ústrednou melódiou a na plátne vedľa oltára neskôr premietli časť z filmu, kde Luke Skywalker prekoná Dartha Vadera a vyhlási, že sa nikdy nepridá k Temnej strane. Duchovní tým chceli poukázať, že Skywalkerovo konanie vykresľuje, aké je dôležité vyhýbať sa násiliu a že sága si je s Bibliou v niektorých smeroch podobná. "Čím viac sme o tom rozprávali, tým viac podobností sme objavili medzi kresťanskými tradíciami a filmami," uviedla Garve pre agentúru Reuters.


Veriaci zaplnili kostol s kapacitou 500 ľudí, čím dvojnásobne prevýšili návštevnosť nedeľňajších bohoslužieb. "Nemusíte brať všetko náboženské tak vážne. Samozrejme, musíte s tým zaobchádzať s rešpektom, ale keď je tu taká svetová udalosť ako Hviezdne vojny, je v poriadku pridať sa," povedal agentúre Associated Press jeden zo zúčastnených veriacich Jonathan Wonneberger. Na sociálnych sieťach sa však nápad stretol aj s negatívnymi ohlasmi a niektorí používatelia ho označili za hriešny a hanebný.


Sci-fi snímka Star Wars: Sila sa prebúdza sa do nemeckých aj slovenských kín dostala 17. decembra. Vo filme si zahrali Carrie Fisher, Harrison Ford, Mark Hamill, Peter Mayhew, John Boyega, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong. Réžie sa ujal J. J. Abrams, ktorý nakrútil aj moderné spracovania sci-fi Star Trek (2009) a jeho pokračovanie s názvom Star Trek: Do temnoty (2013).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies