VIDEO Veľký protest pred centrálou McDonald's: Zatkli 138 ľudí!

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 15:00 • 2 min
VIDEO Veľký protest pred centrálou McDonald's: Zatkli 138 ľudí!

CHICAGO – Polícia zatkla včera 138 demonštrantov, ktorí protestovali pred centrálou siete rýchleho občerstvenia McDonald's na predmestí Chicaga.

slovakia

left justify in out

Skupina protestujúcich napochodovala priamo pred centrálu, kde sa dostali do potýčky s približne 250 ťažkoodencami. Tí ich požiadali, aby sa rozišli, keď tak nespravili, policajti ich začali zatýkať. Protesty sa konali deň pred každoročným stretnutím akcionárov spoločnosti McDonald's.

 

Jednalo sa o posledný zo série protestov zamestnancov McDonald's, ktorí chceli od vedenia zvýšiť minimálnu hodinovú mzdu na 15 dolárov.

 

„Chceme sa uistiť, že akcionári McDonald's a CEO Don Thompson, nás uvidia a počujú. Nech vedia, že títo ľudia žijú na hranici chudoby,“ povedal Kendall Fells, hovorca hnutia Fast Food Forward.

 

 

Na demonštrácii sa zúčastnilo asi 1500 pracovníkov, ktorí sa domáhali zvýšenia minimálnej hodinovej mzdy. V USA je federálne minimum 7,25 dolára na hodinu, ale niektoré štáty a mestá ju zvýšili v priemere na 10,10 dolára na hodinu, v meste Seattle dokonca až na 15 dolárov na hodinu.

 

Minulý týždeň demonštranti v mestách New York, Philadelphia, Boston, Chicago a Los Angeles protestovali pred reštauráciami s rýchlym občerstvením za zvýšenie hodinovej mzdy na 15 dolárov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies