VIDEO Veľkolepé oslavy: Takto vítali nový rok 2016 svetové metropoly

NETKY.SK • 1 Január 2016, 15:47 • 2 min
VIDEO Veľkolepé oslavy: Takto vítali nový rok 2016 svetové metropoly

LONDÝN - Obyvatelia a návštevníci svetových metropol privítali nový rok 2016 tradičnými oslavami. Silvestrovské podujatia prebiehali za zvýšenej prítomnosti bezpečnostných síl v súvislosti s vlaňajšími teroristickými útokmi v Paríži a na iných miestach, informovala dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

V Japonsku pri veži Tokyo Tower vypustili do vzduchu balóny, Juhokórejčania zase oslavovali vyzváňaním zvonov. Obyvatelia Austrálie a Nového Zélandu boli medzi prvými, ktorí privítali nový rok. Davy Novozélanďanov sa zišli pri veži Sky Tower v Aucklande, kde si vychutnali laserovú šou a ohňostroj. Ten ožiaril aj prístav v austrálskom meste Sydney. 

 

 

V Londýne sledovalo ohňostroj pri rieke Temža vyše 100.000 ľudí, pričom nasadených bolo niekoľko tisíc dodatočných policajtov. V Berlíne sa oslavy ako zvyčajne konali pri Brandenburskej bráne a na odpočítavaní posledných okamihov starého roka sa zúčastnil približne milión ľudí.

 


V Paríži však boli tradičné ohňostroje v dôsledku prísnych bezpečnostných opatrení súvisiacich z nedávnymi teroristickými útokmi zrušené. Pred polnocou ich nahradila videoprojekcia pod Víťazným oblúkom a pozdĺž bulváru Champs-Élysées. K podobným opatreniam pristúpil aj belgický Brusel.

 


V čínskom meste Jen-tchaj predviedli štyria potápači neobvyklý hudobný koncert pod hladinou. V Dubaji v Spojených arabských emirátoch sa napriek silvestrovskému požiaru jedného z tamojších hotelov uskutočnil pompézny ohňostroj neďaleko najvyššej budovy svety Burdž Chalífa. Egypt oslavoval ohňostrojom pod pyramídami pri Káhire. Moskva, prvé veľkomesto Európy, ktoré privítalo rok 2016, bola svedkom ohňostroja na Červenom námestí. Úrady v španielskom Madride kvôli bezpečnostným rizikám povolili účasť na novoročných oslavách na ústrednom námestí Puerta del Sol iba 25.000 ľuďom.

 


V Sierre Leone boli oslavy spojené s víťazstvom nad smrteľným vírusom ebola, kvôli ktorému pred rokom musela zostať metropola Freetown takmer ľudoprázdna. Na newyorskom námestí Times Square sa za mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení zišiel približne milión ľudí. Na pláži Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro ľudia oslavovali nielen príchod nového roka, ale zároveň aj storočnicu samby a nadchádzajúce letné olympijské hry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies