VIDEO V Ženeve vydražili ružový diamant: Nový majiteľ za neho zaplatil astronomickú sumu!

NETKY.SK • 14 November 2018, 08:19 • 2 min
VIDEO V Ženeve vydražili ružový diamant: Nový majiteľ za neho zaplatil astronomickú sumu!

ŽENEVA - Celkove 50,3 milióna švajčiarskych frankov (44,3 milióna eur) zaplatí kupca ružového diamantu Pink Legacy, ktorý vydražil v utorok v Ženeve aukčný dom Christie's.

slovakia

left justify in out

Padol tak nový svetový rekord, pokiaľ ide o cenu za jeden karát diamantu tejto farby.

 

Drahokam s hmotnosťou necelých 19 karátov je najväčším ružovým diamantom danej kvality, aký Christie's doteraz dražil. Víťazným dražiteľom je klenotnícka firma Harry Winston, patriaca do švajčiarskej skupiny Swatch.

 

 

Diamant Pink Legacy, objavený v Južnej Afrike približne pred 100 rokmi a vybrúsený pravdepodobne v 20. rokoch 20. storočia, kedysi patril rodine Oppenheimerovcov, ktorá celé desaťročia viedla diamantovú spoločnosť De Beers. Podľa Christie's patrí medzi chemicky najčistejšie drahokamy.

 

 

Ružové diamanty väčšinou vážia menej ako jeden karát. Tie, ktoré dosahujú najvyššiu kvalitu farebnosti a súčasne aj hmotnosť nad desať karátov, sa na podobných aukciách prakticky nevyskytujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies