VIDEO USA túto smrtiacu chémiu v jedle zakázali, v EÚ dostala zelenú a máme ju aj vo vode!

NETKY.SK • 1 Február 2018, 11:10 • 2 min
VIDEO USA túto smrtiacu chémiu v jedle zakázali, v EÚ dostala zelenú a máme ju aj vo vode!

BRATISLAVA - Glyfosát, ktorý bol do Európy privezený z USA v prípravku firmy Monsanto, je považovaný za karcinogénny, no v EÚ nedávno odsúhlasili jeho ďalšie používanie. Údajne sa dnes nachádza aj v mnohých potravinách. Názor na túto látku nám poskytol renomovaný potravinový kritik Patrick Linhart, BSc.

slovakia

left justify in out

Čo si myslíte o glyfosáte?

 

„Dnes si v obchode kúpime veľa nezdravých produktov. Veď sa tam predáva aj napríklad tabak, v USA dokonca i strelná munícia. To asi so zdravím nemá nič spoločné. O niektorých zdraviu škodlivých výrobkoch teda už vieme, no o niektorých bohužiaľ nie. Určite však máme právo byť informovaní o tom, či spolu s produktom pojedáme i karcinogénne zložky z múky, sójových výrobkov, ovsených vločiek, piva, či kukuričných corn flakes, určených hlavne pre deti. Všetky tieto produkty sú totiž pravdepodobne kontaminované látkou glyfosát.  Ochranou je jedine nákup Bio produktov a tým i podpora ekologického poľnohospodárstva. Tie si však nemôže dovoliť každý.

 

Otázkou je, prečo i v USA a poniektorých iných krajinách, ako je Argentína, Malta, Holandsko.... , označili túto látku za karcinogénnu. Ignorujúc tento fakt aj nezávislé výskumy, vďaka lobbingu pani Merkelovej sa používanie u nás v EÚ nepozastavilo. Veď i na základe nezávislých výskumov v EÚ sa dokázala karcinogénnosť teto látky. V susedných Čechách sa vyskytuje táto rakovinotvorná látka v moči 60tich percent českých občanov (Vzorka 6 z 10 ľudí). Česi sú aj navyše veľký spotrebitelia piva, takže sa niet čomu čudovať, keďže sa Roundup-om postrekuje už aj chmeľ. Ktovie, akoby dopadol rovnaký prieskum u nás, na Slovensku?

 

Glyfosát je látka obsiahnutá vo svetovo najpoužívanejšom herbicíde Round-up. Iba v susedných Čechách sa tejto látky používa vyše 960 ton ročne. Prečo sa používa? Dôvod je jednoduchý. Volá sa PROFIT.

 

img

Foto: SITA

 

Obilniny „ošetrené“ touto chémiou sa zahubia a vysušia. Takže poľnohospodári nemusia obilie skladovať a dosušovať, čo je finančne náročnejšie ako poliať niečo chémiou.  Navyše sa postrekom aj konzervujú, keďže chémia zabíja na zožatých obilninách okrem všetkého iného aj plesne. Čiže ide o niečo ako o konzervovanie potravín prídavnými látkami. Bohužiaľ ho konzumujeme aj my, keďže z obilnín sa potom vyrába napríklad taký chleba. Glyfosátom sa postrekuje nielen chmeľ, pretože slúži aj pre takzvané „ošetrenie“ kukurice, sóje, repky olejnej, bavlníku, či cukrovej repy.  Po strávení glyfosátu sa táto látka usadzuje v našich črevách, kde sa rozkladá a dlhodobo produkuje ďalšie toxíny. Inak povedané, premieňa naše črevá na hotovú toxickú továreň.

 

Firma Monsanto síce v klamlivých reklamách zavádzala tvrdením, že sa jedná o odbúrateľnú látku, no po prevalení tohto klamstva bola klamlivá reklama okamžite zakázaná a etikety produktu Round-up v tichosti zmenené. Veď biznis je biznis. Zdravie občanov je v tomto prípade iba prekážkou pre dosahovanie vyšších ziskov.

 

Rovnako, ako aj v našich črevách sa glyfosát sa rozkladá na jedovatejšie toxíny aj v pôde, ktorú kontaminuje na dlhé desaťročia. U nás na Slovensku sa hovorí iba o znečistení vody herbicídom látkou Artrazín, v Čechách zasa Glyfosát. Otázkou kontaminácie slovenských vôd glyfosátom je iba otázkou času.

 

Glyfosát je v podstate také novodobé DDT. Záhadou však je, že je obnovené už aj použitie spomínaného DDT. Nepoučiteľne opakujeme chyby z minulosti. Tá s DDT mimochodom trvala 30 rokov a zapríčinila rakovinu mnohým nevinným a nič netušiacim spotrebiteľom.

Čo sa týka negatívneho vplyvu glyfosátu na ľudské zdravie, svetoví odborníci poukazujú na to, že je:

 

- karcinogénny
- poškodzujúci krv a DNA
- spôsobujúci degeneráciu ľudského plodu (Monsanto o tomto riziku vie už od roku 1980.)
- zvyšujúci odolnosť voči antibiotikám
- zapriciňujúci problémy s trávením vrátane neznášanlivosti na lepok
- ochorenie obličiek v oblastiach s tvrdou vodou
- zapríčiňujúci dokonca aj autizmus

 

K môjmu názoru prikladám vo forme krátkej trojminútovej reportáže aj názor chemikov, ktorí majú hlbšie poznatky z danej problematiky“.

 

 

Chcete zistiť, či sa táto rakovinotvorná látka nachádza v chlebe, pive, či vo vode? Kliknite sem a podporte pripravované testy potravín a vôd. https://www.facebook.com/testypotravin/ alebo www.testypotravin.eu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies