VIDEO V USA sa pochoduje proti násiliu páchanému strelnými zbraňami

NETKY.SK • 24 Marec 2018, 14:06 • 2 min
VIDEO V USA sa pochoduje proti násiliu páchanému strelnými zbraňami

WASHINGTON - Tisíce ľudí vyšli v sobotu do washingtonských ulíc na protest, ktorý má byť podľa organizátorov kľúčovým momentom v debate o legislatíve upravujúcej kontrolu zbraní, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Organizátori dúfajú, že sa demonštrácie proti násiliu páchanému strelnými zbraňami zúčastní približne 500.000 ľudí. Takáto účasť by podporila tvrdenia, že národ je pripravený prijať rozsiahle zmeny v zákone o kontrole zbraní.

 

Demonštrácie sa však neobmedzia len na Washington. V mestách po celej Amerike i v zámorí sa plánuje dohromady viac ako 800 pochodov, ktoré sa majú konať približne v rovnakom čase.

Akcie sa konajú v súvislosti so streleckým masakrom na strednej škole v meste Parkland na Floride, kde páchateľ zabil 17 ľudí, píše DPA.

 

Na podporu amerických študentov, ktorí protesty organizujú, vyšli do ulíc ľudia i v austrálskom Sydney. V dave saobjavili transparenty s nápismi "Amerika miluj svoje deti, nie zbrane".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona