VIDEO V uliciach Francúzska sa protestuje proti policajnému násiliu

NETKY.SK • 13 Február 2017, 14:48 • 2 min
VIDEO V uliciach Francúzska sa protestuje proti policajnému násiliu

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Bruno Le Roux odsúdil dnes vlnu pouličných nepokojov na parížskych predmestiach, pričom vyzval na zachovanie pokoja a dôvery voči vyšetrujúcim orgánom.

slovakia

left justify in out

Pouličné nepokoje a demonštrácie sa v niektorých mestách Francúzska odohrávajú už vyše týždňa a sú protestom proti policajnému násiliu, ktorého terčom sa naposledy stal černošský mladík Théo.

Ako dnes informoval denník Le Parisien, po sobotňajších pouličných násilnostiach na parížskom predmestí Bobigny sa v nedeľu podvečer odohrávali výtržnosti aj na predmestí Argenteuil, kde polícia zadržala 11 ľudí vrátane ôsmich mladistvých.

 

Le Roux dnes vyzval mládež z predmestí, aby dôverovala vyšetrovacím orgánom, ktoré sa zaoberajú podozrením zo znásilnenia uvedeného mladíka. "Vyzývam na zodpovednosť, pokoj a dôveru v súdnictvo," vyhlásil Le Roux podľa spravodajského portálu France Info. Uznal právo mladých ľudí na vyjadrenie nesúhlasu, ale kritizoval tých z nich, ktorí situáciu zneužívajú na ničenie cudzieho majetku.

 

 

Hnev najmä mladých ľudí žijúcich na parížskych predmestiach vyvolal najnovší prípad použitia neprimeranej sily policajtmi. K incidentu došlo 2. februára v meste Aulnay-sous-Bois v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

 

Obeťou násilia pri kontrole totožnosti sa stal 22-ročný mladík čiernej pleti menom Théo, ktorého jeden zo zasahujúcich policajtov údajne znásilnil obuškom. Policajt však toto tvrdenie odmieta.

Policajná inšpekcia dospela vyšetrovaním k záveru, šlo nešlo o zámer, ale skôr o "zatýkanie, ktoré sa nejako zvrtlo". Zadržaný muž utrpel vážne zranenie v oblasti konečníka a musel sa podrobiť operácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies